fbpx

Fascinaţia lemnului. Apartament în Braşov marca Inedit.works

Un apartament cu două camere şi o suprafaţă totală de numai 40mp a fost transformat într-un veritabil bârlog urban, dominat de prezenţa lemnului şi de formele fascinante pe care acesta le poate asuma. Un vibrant evantai din lamele de lemn reprezintă elementul definitoriu pentru zona de zi, în timp ce dormitorul asemenea unei peşteri transformă patul într-un obiect monumental, plasându-l pe o platformă elevată.

Beneficiarii şi-au dorit un spaţiu, în cuvintele lor “Cosy, comfy, warm, simplitate evidențiată prin lumină, corpuri de iluminat cool, sau lumină integrată ingenios, forme cool, bucătărie funcțională pentru un semi-pro”.

 

Strategia de design a pornit de la sinergia dintre lumină și materialitate, cu intenţia clară de a se distanţa de o abordare standard, în care materialele puse în operă sunt apoi „condimentate” prin introducerea unor obiecte cum ar fi corpurile de iluminat cu design distinctiv. De aceea, în acest proiect, s-a optat pentru surse de lumină cu aspect foarte simplu, dar care dialoghează cu materialele folosite în aşa fel încât  placările, tavanele sau piesele de mobilier par, ele însele, corpuri de iluminat.

 

Pentru a diminua costurile, s-a renunţat la instalarea de tavane false, mizându-se, în schimb, pe un contrast fascinant între aspectul nefinisat al acestora şi suprafeţele finisate, care evidenţiază şi etapele de dezvoltare ale spaţiilor. Austeritatea fundalului gri este îndulcită prin prezenţa unor accente de culoare, precum scaunele albastre, canapeaua galbenă sau, în baie, portocaliul viu al pereţilor căzii.

PROIECT: Inedit.works, arh. Mihail Neagu; FINALIZAT: 2019

 

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0