fbpx

Fashion design exclusivist și texturi rugoase de piatră naturală. Le Sélect, Chengdu, China

ARHITECTURĂ DE INTERIOR: ATMOSPHERE Architects TEXT: Anca Rotar FOTO: Chuan He (Here Space)

Amenajarea magazinului Le Sélect, situat în cadrul unui complex comercial din Chengdu, China, are drept sursă de inspirație aspectul unei cariere de piatră. Pereții parțiali au un caracter monumental, care generează o spațialitate aparte și o atmosferă atemporală, iar textura rugoasă, aparent neprelucrată, estompează limitele dintre arhitectură, natură și fashion design, ca o formă de artă.

Magazinul este organizat pe două niveluri, conectate de o scară în spirală cu o puternică notă sculpturală. În cadrul nivelului inferior – cel principal – pereții din piatră naturală sunt dispuși simetric, într-un mod ce reflectă ritmul fațadei-cortină din sticlă a complexului comercial și ordonează spațiul.

În același timp, ei servesc drept suport pentru produsele expuse, fie suspendate de barele suple de metal care îi conectează, fie în cadrul vitrinelor integrate, dispuse la înălțimi diferite. Ritmul pereților este dublat de cel al corpurilor de iluminat orizontale din cadrul plafonului, cu un efect de amplificare a profunzimii spațiului. Mai mult, caracterul static al elementelor de piatră este echilibrat de liniile suple, dinamice, ale lămpilor, impresia de ansamblu fiind una de fluiditate și, poate în mod surprinzător, de ușurătate.  

Traseul astfel stabilit, definit de tensiunea dintre piatră și metal, invită la descoperirea pieselor vestimentare și accesoriilor create de designeri de renume. Jocul dintre rugozitatea naturală și caracterul sofisticat al produselor este punctat și de prezența instalațiilor florale care include specii ce cresc liber în munți și pe stânci.

Deși separată vizual de restul spațiului, camera VIP, unde sunt dispuse produsele cele mai exclusiviste, respectă coerența ansamblului, urmând aceeași linie estetică a cabinelor de probă, prin combinația de materiale și schema de iluminat.  

Caracterul plastic al scării interioare este accentuat de vitrinele dispuse asemenea operelor de artă într-o galerie și anticipează diversitatea produselor de la etaj. În același timp, spațiul circular, ritmat, devine o experiență în sine, accentuând tactilitatea texturilor.

Ne-am întors către esențial și am îndepărtat orice decorațiune superfluă pentru a lăsa moda să se exprime în mod natural în acest spațiu. ATMOSPHERE Architects

PROIECT: Le Sélect; AMPLASAMENT: Chengdu, China; SUPRAFAȚA: 680 mp; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: ATMOSPHERE Architects; ȘEF PROIECT: Tommy Yu; ECHIPA: Deniel Hwang, April Lo, Chloe Chen, CoCo Lee; ANIMATION DESIGN: ViVi Lee; INSTALAȚIE: ATM Team; ILUMINAT: ArtLuci x Owen; PEREȚI INTERIORI: souls; INSTALAȚII FLORALE: JIHEJI Flowers&Inspiration; CONSTRUCTOR: Shanghai Qinyin Architectural Decoration Engineering Co., LTD; FINALIZAT: 2023

 

Descoperiți potențialul estetic și funcțional al materialelor tradiționale sau inovatoare în arhitectură în igloo #213 / Material / aprilie-mai 2023

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0