fbpx

Fâșii orizontale și verticale din lemn

Familia de mese – cum apar anunțate aceste obiecte de mobilier în site-ul Miralles Tagliabue EMBT – a fost comandată de Martha Thorne și proiectată de Benedetta Tagliabue. Experimentul lor este unul din cele patru întâlniri care fac parte dintr-un proiect mai amplu intitulat atelierul viselor (în orig. „el taller de los suenos”) o inițiativă de a celebra creativitatea spaniolilor în utilizarea lemnului.

Martha Thone director Prizker Prizes a colaborat cu Benedetta Tagliabue pentru a da formă viselor sale. Obiectele familiei de mese sunt fabricate din lemn de stejar american rosu, tulipwood, nuc american și arbore de cauciuc american.

La început, Martha nu a avut o idee clară a ceea ce dorea însă lucrurile s-au lămurit în timpul conversației cu Bededetta.” Am discutat și am ajuns la concluzia că ceea ce prețuiesc cel mai mult este timpul pe care-l petrec cu prietenii mei. Ei sunt ca și familia mea în Spania și, deși timpul pe care îl avem în comun este limitat, atunci când ne întâlnim, îmi place să fim într-un mediu confortabil, în care punem accent pe împărtășirea expriențelor. Și unde altundeva poți împărtăși cea mai bună mâncare, o carte sau o ceașcă de cafea decât împrejurul unei măsuțe de cafea”, spune Martha Throne.

Benedetta Tagliabue, arhitect principal la Miralles Tagliabue EMBT, a efectuat o cercetare extensivă iar rezultatul investigațiilor sale s-a concretizat într-un set de mese de cafea, formate din două modele. Modelul „panglicilor” se caracterizează prin forma ondulată subtil, în timp ce modelul de „profile” îmbină cu atenție înseși profilurile fețelor Marthei și Benedettei pentru a crea obiecte cu personalitate puternică dar în același timp și o imagine generală care este profund angajantă.Mesele mici de tip „panglică” au fost fabricate prin lipirea straturilor de furnir. Acestea au fost piesele de mobilier cu procesul de fabricație cel mai artizanal și mai complicat. „Am creat chiar matrițe personalizate pentru a fi capabili să construim forma curbă neregulată a fiecăreia dintre mese”, a declarat Félix Larragueta, directorul La Navarra.

Rezultatul reunește fâșii orizontale și verticale din lemn și este în egală măsură un etalon al unui exercițiu creativ extrem de original.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0