fbpx

Ferestre Elegant cu design modern și geometrie modulară

Platforma Elegant deschide arhitecților noi oportunități de cooperare și design. Indiferent de conceptul compoziției stilistice, proiectul răspunde condițiilor legislative și tehnologice momentului realizării acestuia. Ferestrele și ușile sunt elementele active care, pe lângă încadrarea în designul casei, trebuie să asigure o perioadă cât mai îndelungată și funcțiunile de comunicare, protecție, izolare și stabilitate. În practica alegerii unui sistem de profile, unul din factorii de selecție riscă să fie supraevaluat – costul sau subevaluat – designul sau performanța, pentru a răspunde particularităților proiectului considerate importante. Cu ferestrele cu profile Elegant se obține o imagine Premium nemaiîntâlnită până acum la ferestrele din PVC, cu performanțe de top în categoria din care face parte.

Elegant este primul sistem de profile din PVC care oferă posibilitatea creării unor imagini complet diferite, în funcție de designul potrivit unui proiect. Acest lucru este posibil prin interschimbabilitatea profilelor de ramă și cercevea, prin nucleul modular iCOR. Modularitatea universală oferită de conceptul iCOR permite combinația unuia din cele 3 profile de ramă (76/84/115mm) cu oricare din cele 5 profile de cercevea (ThermoFibra Infinity, Abstract, Origin, Infinity și Grando) în configurații potrivite oricărui stil de design. Cu un inventar minimal de profile, se pot realiza ferestre și uși potrivite stilistic oricărui tip de proiect.

Registrul de utilizare al platformei Elegant este lărgit prin utilizarea profilelor ThermoFibra cu insert longitudinal din fibră de sticlă – profilele metalice fiind eliminate sau a armăturilor termoizolante rigide Forthex – crescând capacitatea de izolare termică a ferestrelor. Profilele armate cu ThermoFibra oferă deschideri de până la 250 cm înălțime pentru panourile de sticlă. Prin profile zvelte, ferestrele asigură cea mai mare suprafață de lumină posibilă, la aceleași dimensiuni de fereastră.

Inovația tehnică este completată de preocuparea pentru imagine. Adoptând o linie contemporană de design, Deceuninck reușește să confere ferestrelor o imagine superioară percepției clasice de „ferestre din PVC”. Seria de profile Elegant primește un tratament cromatic inovativ, prin Smart Colours, fiind disponibile peste 50 de culori pentru folii. Decoroc este tehnologia patentată prin care sunt aplicate pe profil granule de poliuretan și poliamidă, tratate ulterior la temperaturi înalte. Rezultă o suprafață elastică, mată și fin rugoasă, rezistentă la zgâriere, intemperii și murdărie. Acest strat asigură în timp o bună stabilitate a culorilor și este ușor de curățat.

Deceuninck definește 3 stiluri de clădiri și pentru fiecare a creat un „mood board” ce conține elemente caracteristice acestuia. Registrul de texturi și culori este armonizat cu materialele de construcție specifice fiecărui stil. Ferestrele cu profile Elegant sunt potrivite atât construcțiilor noi, cât și celor supuse renovării.

Stilurile ferestrelor Elegant de la Deceuninck: rustic – dominat de texturile de lemn: gama lemn natural propune tonuri calde de esențe ce întăresc caracterul rustic al unei case și gama lemn colorat selectează culori specifice stilului tradițional, urban – culori sobre, puternice, pe tonuri de gri, potrivite unui ambient urban – industrial și modern – profilele zvelte și minimaliste sunt accentuate cu tonuri și texturi metalice rafinate.

Modern Villa 2 back without people - 76 X - REF 103 - anthracite grey matt - LR

Sustenabilitate și reciclare

 Încă din 2004 Grupul Deceuninck realizează produse 100% reciclabile (fără plumb), ocupând o poziție fruntașă în dezvoltarea de produse cu un nou standard ecologic. În acest sens, fabrica de reciclare Deceuninck din localitatea Diksmuide/Belgia are o capacitate de procesare de până la 45.000 de tone de materiale plastice dure în fiecare an, acesta este echivalentul a 2,3 milioane de ferestre vechi păstrate la depozitele de deşeuri şi incineratoare în fiecare an.  În acest moment volumul reciclat anual fiind cuprins între 20.000 și 25.000 de tone. Energia consumată pentru procesul de reciclare a PVC-ului este cu 90% mai puţină decât cea aferentă producerii de materie primă virgină. PVC-ul poate fi reciclat de mai mult de zece ori, fără a suferi degradări ale proprietăților, fiecare ciclu de exploatare fiind de 35 ani. În consecință, potențialul total al materialului poate ajunge până la 350 de ani. Lider al revoluției eco, Deceuninck investește permanent în economia circulară.

Așadar soluțiile pentru terase ferestre Elegant de la Deceuninck sunt o soluție sustenabilă ce întrunesc caracteristici superioare care pot veni în ajutor pentru proiectele noi sau de renovare. Pentru informații complete despre sistemul de ferestre Elegant: https://elegant.deceuninck.com/ro/

QR_IGO02-Igloo-online-December-2021-#1-NEp

 

 

Design contemporan cu geometrie modulară

Scanează & citește tot articolul

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0