fbpx

Film eveniment lansare album „≤40. 14 Birouri de Arhitectură”

Într-un context social şi economic încă tulbure, din care câştigătoare pare a fi, în continuare, mediocritatea, considerăm că este necesar să susţinem şi să promovăm iniţiativele de calitate şi arhitectura de valoare, cu atât mai mult atunci când acestea vin din partea arhitecţilor tineri, cei care, împreună, pot produce o schimbare (cel puţin, de atitudine). Cele 14 birouri pe care vi le prezentăm în această carte, prin intermediul interviurilor şi al fotografiilor de proiect sunt: PZP, SYAA, Square One, Dinoiu&Pop, AA Studio, Igloo Architecture, Corvin Cristian, Exhibit Arhitectura, ADN BA, Point4Group, Republic of Architects, Parasite Studio, Tecon şi Estudio.

Ele au în comun nu numai vârsta asociaţilor/fondatorilor (sub 40 de ani), ci şi preocuparea pentru aspecte problematice ale arhitecturii actuale, în acord cu ceea ce se întâmplă la nivel internaţional: rezolvarea relaţiei dintre vechi şi nou, adecvarea formei la funcţiune, cu atenţie pentru costuri şi pentru sustenabilitate, recuperarea unor situri şi arhitecturi valoroase, calitatea spaţiilor publice. Proiectele lor marchează o schimbare în abordarea arhitecturii din care sperăm că vor avea de câştigat, pe termen mediu şi lung, atât clienţii, cât şi oraşele şi mediul cultural local.

Astfel se prezintă albumul ≤40. 14 birouri de arhitectură, cea mai recentă apariţie din cadrul seriei editoriale AVPI, din cadrul igloomedia. Publicat în ianuarie, el a avut parte de un eveniment oficial de lansare în data de 23 feb 2011, la restaurantul Madame Pogany din Bucureşti.

Organizat cu sprijinul Geplast şi Grohe, parteneri fideli ai igloomedia, evenimentul s-a bucurat de participarea tuturor arhitecţilor prezenţi în paginile volumului şi a multor alţi invitaţi.

Film eveniment lansare album

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0