fbpx

FIX me a drink sau design on the rocks

De la finalul lui 2016 s-au reaprins luminile la Palatul Universul. De intri prin gang, în corpul B și te încumeți până la cel dintâi etaj, vei ajunge într-un botanical bar. Un spațiu minimalist în care căldura lemnului și sobrietatea structurilor metalice au dvenit rama în care s-a așezat pasiunea Dianei și a lui Alex pentru licori și plante. Este numai începutul acestui indoor garden, în care ingredientele de sezon stimulează în permanență creativitatea.

FIX me a drink este primul botanical bar din Bucureşti. Ce înseamnă, mai exact, acest lucru?
Botanical bar înseamnă că punem în centrul atenţiei noastre plantele & ingredientele. Ele sunt superstarurile acestei poveşti în jurul cărora se creionează ceea ce este FIX. Şi ca să le celebrăm, încercăm să fim cât mai creativi şi să încurajăm diversitatea în ingrediente şi reţete.

De exemplu, în noiembrie am făcut un eveniment în care toate băuturile erau construite în jurul gutuiei. De la Palinka Manhattan on the Rocks (făcut cu palinka de gutuie, destul de heavy on alcohol) până la We Can Pickle That – un spritz făcut cu gutuie fermentată. Cred că e un exemplu foarte bun pentru ceea ce facem la FIX – explorăm ingrediente de sezon în băuturi.

Meniurile noastre sunt foarte scurte şi le schimbăm cât de des posibil. Nu toate cocktailurile sunt neapărat pe gustul tuturor, dar asta e şi ideea: să acceptăm faptul că oamenii sunt diferiţi şi, prin urmare, au gusturi diferite şi să le fie tuturor uşor să găsească ceva pe placul lor de fiecare dată. Pe de altă parte, am primit feedback de la oameni care ar vrea să vadă şi mai multe plante ornamentale în bar, aşa că ne transformăm încet-încet într-un indoor garden.

Când şi unde s-a născut ideea locului şi cât de dificilă a fost materializarea acesteia?
Ideea locului s-a născut acum mai mulţi ani, când locuiam în Londra; şi eu, şi Alex, ne doream să deschidem un bar. Nu s-a întâmplat peste noapte, ci a fost un proces lung în care am tot adăugat şi am renunţat la o mulţime de idei.

Ideea de botanical bar are strânsă legătură cu Alex, cu experienţa lui ca barman și cu studiile de Herbal Medicine din Londra. L-a interesat foarte mult să înveţe cât mai mult despre plante din diverse perspective, însă focusul lui a fost întotdeauna în zona de flavours şi să make things tasty. 🙂

La FIX te întâmpină o atmosfera minimalistă şi foarte prietenoasă. Cine s-a ocupat de amenajare?
Am avut de la început o viziune foarte clară despre cum am vrea să arate spaţiul, ştiam că vrem să fie minimalist, să aibă lemn, metal şi multe plante.

Am început iniţial amenajarea cu un arhitect, însă într-un final ne-am ocupat singuri de amenajare şi de design. Am vrut un spaţiu super easygoing, în care să poţi socializa şi să bei ceva bun.

La FIX nu spaţiul spune povestea, băuturile o fac. Spaţiul creează însă un cadru nepretenţios în care să te vezi cu prietenii şi să bei lucruri diferite faţă de ce găseşti în alte locuri.

Aţi privilegiat lemnul şi materialele metalice – aţi lucrat cu producători locali?
Da, am lucrat numai cu producători locali, am colaborat foarte bine cu cei de la Brut Concept, ei ne-au realizat toate cadrele de metal şi ne-au dat tot felul de soluţii pentru montaj.

Cocktailurile inedite – în care se întâlnesc tincturi, gutui galbene de ţară, busuioc din piaţă şi multe altele – sunt vedetele meniului FIX. Dincolo de asta, încurajaţi serios mărcile locale…
Da, pentru că este un aspect foarte important pentru noi. Încurajăm mărcile locale. Deocamdată lucrurile sunt la început de drum – atât pentru noi, cât şi pentru ei – însă e important să susţinem astfel de poveşti. Planul nostru însă e să aducem la FIX tot mai mulţi artizani din Europa. Dar asta o vom face treptat.

Plantele par a fi un ingredient important la FIX mad. Să ne aşteptăm la conturarea unei mini grădini botanice la Palatul Universul?
Da, clar ne dorim să conturăm ideea de indoor garden, atât prin spaţiu, cât şi prin ingredientele pe care le folosim. FIX este şi va fi o poveste cu şi despre plante, fie că vorbim despre lichiorul de polen preparat in-house sau de Yucca din colţul barului. 🙂 Stay tuned!

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0