fbpx

Floating Forest: ecosistem multi-senzorial la Milano

ARHITECTURĂ: Stefano Boeri Interiors TEXT: Manuela Zipiși FOTO: courtesy of Stefano Boeri Interiors

Relația apei și naturii cu mediul urban este chestionată de ani de zile în marile orașe prin apariția unor structuri temporare care se înscriu în paradigma luptei contra efectelor nocive ale schimbării climatice. Printre exemplele care ne-au atras atenția în această vară se numără ”Floating Forest” un ecosistem multi-senzorial pe care echipa Stefano Boeri Interiors l-a imaginat și dezvăluit la Milano Design Week 2022.
Conceput în strânsă legătură cu valorile brandului Timberland, instalația este o pledoarie pentru un viitor verde al spațiului urban și a fost instalată pe frontul bazinului artificial Darsena, ca parte a Tortona Design Week. În structură și mobilierul expozițional s-au amestecat esențe de arțar, mesteacăn și măr, iar în ecosistem au fost amplasate nu mai puțin de 610 plante și 30 de specii. 
 
Una dintre zonele pădurii plutitoare ”Hear & Breathe” reprezintă o reamintire a impactului pozitiv asupra absorbției de CO2 pe care îl poate avea ecosistemul unei păduri. O invitație la interacțiune și reconectare cu natura și efectele ei benefice. Viața de după Milano Design Week a structurii se înscrie tot în paradigma sustenabilității: copacii care alcătuiesc „pădurea” vor fi donați unei organizații non-profit italiene, Soulfood Forestfarms Hub Italia.
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0