fbpx

Forumul SHARE Bucharest 2021 – reuniunea anuală a specialiștilor români în arhitectură și construcții

  • Peste 60 de speakeri români și străini
  • Arhitecți cu proiecte remarcabile și lideri internaționali în inovare și tehnologii de construcție din România, Danemarca, Germania, Turcia, Liban, Olanda, Muntenegru
  • Două teme dezvoltate în conferințe conexe: Protecția la foc a fațadelor și Interferența tehnologiilor de Inteligență Artificială în Arhitectură
  • Dezbatere „7111 COD CAEN?!”, organizată de OAR București
  • Ceremonie SHARE Omnia Award dedicată arhitectului Șerban Sturdza
  • Networking profesional la cel mai înalt nivel
  • Eveniment cu Certificat verde COVID. Accesul în cadrul evenimentelor din forumul SHARE se va face cu obligativitatea prezentării Certificatului verde Covid

 

SHARE Architects în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România (OAR), Asociația inginerilor de instalații din România (AIIR) și Inspectoratul General pentru situații de urgență(IGSU) organizează, în data de 14 decembrie la JW Marriott Grand Hotel, Forumul Internațional de Arhitectură și Inginerie SHARE Bucharest 2021.

 

Recunoscut ca cel mai amplu și complex eveniment care reunește specialiștii români din arhitectură și construcții, ediția din acest an aduce pe scenă birouri și arhitecți ale căror proiecte s-au remarcat prin inovare și utilizarea de tehnologii noi.

Pentru prima data la București, vor prezenta pe scena mare a forumului Arjan DINGSTE, Director UNStudio (Olanda), Bernard KHOURY, Fondator DW5 (Liban), Christian Sandor TSCHERSICH, Director LAVA – Laboratory for Visionary Architecture (Germania), Melike ALTINISIK, Fondator Melike Altınışık Architects-MAA (Turcia), Mateusz MASTALSKI, Associate Design Director Henning Larsen (Danemarca).

 

Din România, vor prezenta birourile ADNBA, X-Architecture & Engineering, Westfourth Architecture, , Dico&Tiganas, Atelier CAAD, Dosetimpex, POSTER, Blue project company. Moderatorul evenimentului va fi Daniela MAIER, Președintele OAR Transilvania.

ARJAN DINGSTE, Director UNstudio – Olanda

Arjan Dingste lucrează de 20 de ani la UNStudio, unde a contribuit în mod semnificativ la unele dintre cele mai emblematice proiecte ale UNStudio, inclusiv terminalul central de transport public din Arnhem (Olanda) și designul arhitectural pentru rețeaua de metrou Doha, precum și la principalele proiecte de ultimă generație, proiecte cu utilizare mixtă, cum ar fi sediul Booking.com, care este în prezent în construcție.

 

Melike ALTINISIK, Fondator Melike Altınışık Architects – MAA, Turcia

Melike Altinisik este speaker și membru în jurii internaționale la invitația unor instituții ca Architectural Association (AA, London), Bartlett School of Architecture (UCL), Staedelschule of Architecture (SAC) and Istanbul Technical University (ITU).

Activitatea MAA include proiecte care s-au impus prin tehnologie avansată și innovare, cum ar fi turnul radio din Istanbul, cu o înălțime de 369 m și primul muzeu al robotilor și inteligenței artificiale din lume (RAIM) din Seul, Coreea de Sud.

 

DANIEL BOLOJAN, Fondator Nonstandardstudio

Daniel Bolojan și-a clădit cariera internațională de excelență în design computațional și a strategiilor „deep learning” în designul architectural. Acumulând experiență în domeniu de-a lungul anilor sub tutela ZAHA HADID și făcând parte ulterior din echipa CoopHimmelblau și Chbl|Code, studioul său, Nonstandardstudio, a fost dezvoltat la intersecția dintre proiectare generativă, calcul, sisteme multi-agenți, rețele neuronale și învățare automată. În prezent, arch. Daniel Bolojan este și profesor asistent la School of Architecture, Florida Atlantic University

 

Christian Sandor TSCHERSICH, Director LAVA – Laboratory for Visionary Architecture (Germania)

Christian este proiectantul pavilionului Germaniei la Expo 2020 Dubai. În cadrul forumului va prezenta vizunea LAVA privind procesul de proiectare care combină fluxul de lucru digital, principiile structurale ale naturii și cele mai recente tehnologii de fabricație digitală pentru a construi mai mult cu mai puțin: mai mult (arhitectură) cu mai puțin (material / energie / timp / cost).

 

Mateusz MASTALSKI, Associate Design Director Henning Larsen (Danemarca)

Mateusz va prezenta viziunea Henning Larsen și a rolului arhitectului în vremuri de criză cu exemplificare pe doua proiecte majore: Masterplanul Gdansk și masterplanul Fælledby.

Dezbaterea „7111 COD CAEN?!”

 

Forumul SHARE Bucharest 2021 va găzdui dezbaterea organizata de OAR București despre profesia de arhitect în România. Emil Ivănescu va avea ca invitați pe arhitecții: Adrian Zerva, Octavian Ungureanu, Gabi Mircea, Andrei Fenyo, Smaranda Baciu, Mihaela Gafar.

 

Ceremonie SHARE Omnia Award dedicată arhitectului Șerban Sturdza

 

SHARE Architects Society va celebra întreaga activitate a arhitectul Șerban Sturdza prin conferirea distincției SHARE Omnia. SHARE Society este un club exclusivist al comunității SHARE Architects format din peste 500 de arhitecți din întreaga lume, speakeri în cadrul forumurilor SHARE.

 

La ceremonie vor participa Șerban Tigănaș, președinte al SHARE Architects Society, Florin Mindirigiu, fondator SHARE Architects, Prof. Dr. Arh. Marian Moiceanu, Rector al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

 

Conferința invitatului special Bernard Khoury, Fondator DW5 – Liban

 

Forumul SHARE Bucharest 2021 se va încheia cu prezentarea invitatului special Bernard Khoury.

 

Bernard Khoury s-a născut la Beirut în 1968. A studiat arhitectura la școala de design din Rhode Island (BFA 1990 / B.Arch 1991) și a primit un master în studii de arhitectură la Universitatea Harvard (M.Arch 1993).

 

Este co-fondatorul Centrului Arab pentru Arhitectură. A fost profesor invitat la Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne, L’Ecole Spéciale d’Architecture din Paris și Universitatea Americană din Beirut. A ținut prelegeri și a expus lucrările sale în peste o sută douăzeci de instituții academice prestigioase din Europa și SUA, inclusiv o expoziție personală a lucrării sale susținută de Forumul Internațional pentru Arhitectură Contemporană la galeria Aedes din Berlin (2003) și numeroase expoziții de grup. inclusiv YOUprison la Fondazione Sandretto Re Rebaudengo din Torino (2008) și Spazio la spectacolul de deschidere al muzeului MAXXI din Roma (2010). A fost arhitectul și co-curatorul pavilionului național al Regatului Bahrain la cea de-a 14-a expoziție internațională de arhitectură a Bienalei de la Veneția.

 

Forumul SHARE Bucharest 2021 este organizat cu susținerea companiilor: Şişecam Flat Glass (partener oficial), Zumtobel și TeraSteel (parteneri principali), Guardian Glass, Iulius, Proventuss, Alukönigstahl, Kingspan și Aluprof (parteneri), Velux, Romstal Arhitect și Villeroy & Boch (sponsori).

 

Parteneri media ai evenimentului: Igloo, Spațiul Construit, Efden, Transilvania Business, Market Pulse Reports.

bucharest.share-architects-poster-speakeri-A4-fin (2)

§

Interferența tehnologiilor de Inteligență Artificială în Arhitectură

 

Seria de conferințe ARCHITECTURAL INTELLIGENCE, care debutează în cadrul SHARE Bucharest 2021, dorește să urmărească mutațiile din cadrul procesului de creație arhitecturală în contextul noilor tehnologii din spectrul „inteligenței artificiale”

 

Atât procesul cât și însuși rolul arhitectului în cadrul procesului de proiectare au fost în ultimul secol puse încontinuu sub imperativul reinventării, iar acest parcurs a fost documentat și de SHARE împreună cu cei 100 de arhitecți invitați la discuție prin volumul „Designing The Profile of the Future Architect”.

 

Interferența tehnologiilor de Inteligență Artificială în Arhitectură: vorbim de un pericol sau o oportunitate sau de o natural augmentare a capacităților umane, atât în zona de concepție cât și de execuție?

 

Andreea Robu Movilă, curatorul și moderatorul evenimentului, va avea ca invitați pe Daniel BOLOJAN, Founder Nonstandardstudio, Ionuț ANTON, technical & computation, founder i{n}stance, Dana ANTON, creative & fabrication, founder i{n}stance, Claudiu BĂRSAN, Founder Neomorph Studio și Melike ALTINISIK, Founder of Melike Altınışık Architects – MAA, Turkey.

 

Conferința ARCHITECTURAL INTELLIGENCE este organizată cu susținerea companiei Man and Macchine (sponsor).

speakeri-bucharest.share-architects.com-macheta-AI-1920x1080px

§

Protecția la foc a fațadelor

 

Conferința RIFF își propune prezentarea unor studii de caz specifice României, în care proiectanții vor prezența soluțiile tehnice adoptate, provocările întâmpinate din fazele de proiectare până la obținerea autorizației de securitate la incendiu. Prezentările vor fi urmate de dezbateri între experții în domeniul cerinței fundamentale securitate la incendiu invitați, proiectanții de fațade și ingineri, atât despre teme abordate în prezentări, cât și despre cadrul reglementărilor tehnice și a normelor vigoare.

 

Sesiunile conferinței vor fi conduse de arh. Orsolya Mária KÖVÉR, Consilier al Ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și Locotenent drd. arh. Bogdan BRĂESCU, Serviciu Avizare, Autorizare și Reglementări, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Dezbaterea care va încheia evenimentul va fi moderată de dr. ing. Ioan Silviu DOBOȘI, Președinte al Asociației Inginerilor de Instalații din România (AIIR).

 

Studiile de caz prezentate de birourile: ADNBA, Dico&Tiganas, Alusystem, Atelier CAAD, Dosetimpex, X-Architecture&Engineering, Westfourth Architecture, Blue Project Company, vor fi completate de soluțiile tehnice prezentate de Alukönigstahl, Decor-Floor, Proventuss, Kadra.

 

Invitați: General de brigadă ing. Benone-Gabriel DUDUC, Adjunct al Inspectorului General, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), Colonel Lect. Univ. Dr. Ing. Ștefan Nicolae TRACHE, Decan al Facultății de Pompieri, Prof. Dr. Arh. Marian MOICEANU, Rector al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, col.ing. Robert STRUGARIU, Șef Serviciu Avizare, Autorizare și Reglementări(IGSU), dr. arh. Alexandru GĂVOZDEA, Președinte, Ordinul Arhitecților din România (OAR), col.(r.) ing. CRISTIAN HOLBAN, dr. ing. Ovidiu MIHALACHE, Inginer securitate la incendiu, 3M Expertizari si Verificari Constructii, ing. Octavian LALU, Inginer senior securitate la incendiu, BRE.

 

Conferința RIFF este organizată cu susținerea companiilor: Alukönigstahl și Decor Floor (sponsori).

bucharest.share-architects.com-speakeri-RIFF-A4 (1)

§

Înregistrare

Accesul la evenimente din cadrul SHARE Bucharest 2021 se face cu taxa de participare unică care poate fi achiziționată online la adresa https://membership.share-architects.com/Events.

Membrii OAR beneficiază de reduceri speciale în limita locurilor disponibile.

Mai multe informații pe siteul www.share-architects.com și pe paginile de Facebook, Linkedin și Instagram

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0