fbpx

Fresh Urban Life. Harta locurilor noi din București

Pain au Cafe, vecinii noștri cu iz parizian

Nu departe de redacţia Banchizei Urbane, pe o străduţă liniștită în care Bucureștiul pare atemporal, s-a instalat o cafenea ce atrage privirea prin pasiunea pentru albastru și luminiţe mereu aprinse vesel la intrare. În bunul spirit urban, Pain au Cafe, a cărei poveste a început cu Matei și un prăjitor de cafea, propune câte ceva pentru fiecare moment al zilei. Așadar, cafenea din care nu lipsesc croissantul de dimineaţă sau sucurile din fructe, burgerie din care nu lipsesc burgerii ori berea, bistro din care nu lipsesc quiche-urile ori deserturile. Un loc bun de tras sufletul în agitaţia marelui oraș.
(Mihai Vodă 9; Foto: courtesy of Pain au Cafe)

 

Amalgam Zexe Concept, invitaţie de familie pe Calea Dorobanţi

Familia Zexe ne lansează o nouă provocare de pe Calea Dorobanţi 239. Într-un decor imaginat de designerul Sebastian Barlica, se întâlnesc un restaurant, o cafe­nea-cofetărie, o vinotecă, cu o zonă de degustare, și o florărie. Accentele vegetale dau unitate poveștii în care e imposibil să nu descoperi ceva care să îţi facă cu ochiul. Restaurantul este bazat pe viziunea fondatorului brandului Zexe, Alexandru Consulea, care a mizat aici pe „amalgamul” de take-away și à la carte, în combinaţie cu deserturile deosebite semnate de Ana Consulea și echipa Zexe Braserie, prezente în vitrina cafenelei. Pentru a face poftă, cităm din descrierea făcută de Ana: „avem câteva prăjituri prezente la Zexe Braserie, dar în varianta verină (la pahar) – Le Petit-Antoine, Cheesecake fără zahăr, Forêt-Noire și Exotic, două babe (rom și whisky), mai multe prăjituri cu foi, o serie de trei Shok-uri, alături de o gamă Huggie – checuri mari la felie, biscuiţi imenși la bucată și foarte multe tarte cu fructe.” De flori și revărsarea de bucurie aferentă se ocupă Diana Consulea, completând acest amalgam familial cu energie bună. (Calea Dorobanţi 239; Foto: courtesy of Amalgam Zexe Concept)

 

Mad.Goat Coffee Shop, un loc deschis iubitorilor de cafea bună

În drumul său pe Splai, în direcţia Unirea, călătorul urban se poate opri preţ de o cafea și un moment de respiro la Mad.Goat Coffee Shop, o cafenea atent rânduită de Oana și Bogdan, care au ales drept simbol și logo un perso­naj-cheie în descoperirea cafelei: capra, veselă apariţie într-un desen mural stilizat care îţi poate ţine companie în timp ce stai să aștepţi o cafea to go din Ethiopia, Columbia, Costa Rica, Guatemala sau Rwanda. Între timp, poţi parcurge legenda descoperirii cafelei, care va lămuri și numele cafenelei. Meniul e completat de: „o selecţie de ceaiuri, inclusiv rooibos și masala, bere craft și delicatese (all day food) – tartă specială cu brânză de capră și checuri diverse”. (Splaiul Independenţei 2K; Foto: courtesy of Mad.Goat Coffee Shop)

 

Pasta del Popolo, în dulcele stil italian

La Pasta del Popolo se poate călători în nordul Italiei în faţa unei farfurii aburinde de ragu bolognese, carbonara sau de Cacio e Pepe. La prânz, se poate opta, în compania unui pahar de vin, pentru una dintre cele opt reţete de sosuri care se pot combina cu diverse tipuri de paste proaspete. Cât despre cină, ar putea avea gust de ravioli home made. Amenajarea interioară a spaţiului care include și un shop de paste proaspete ce poartă semnătura echipei Yellow Office care a reușit să imprime un stil la fel de fresh și ludic precum pastele din meniu. (Șoseaua Pipera 4; Foto: courtesy of Pasta del Popolo)

Beans & Dots 2, minimalism cald în Aviaţiei

Vești bune pentru toţi iubitorii cafenelei Beans & Dots de la Palatul Universul: de curând, în zona Aviaţiei, la One Herăstrău Plaza, a apărut Beans & Dots 2. Regăsim aici aceeași cafea prăjită de la The Barn Berlin plus alte delicii raw vegan și nu numai. Cât despre amenajarea de interior, Bogdan Ciocodeică Studio (echipa: Bogdan Ciocodeică, Ana Porim) a imprimat spaţiului un aer cool, cald industrial, graţie jocului cu oglinzi, corpuri de iluminat care se prind în siluete organice și draperii teatrale care să facă reverenţă spaţiului neobișnuit de înalt pentru o cafenea. Culoarea definitorie a locului a devenit roșul închis, intens, care trimite la cascara, pulpa fructului de cafea de forma unei cireșe. Beans & Dots 2 este încă o dovadă că harta urbană a cafelei de specialitate crește de la sezon la sezon în București. (Zăgazului 21-25; Foto: Andreea Macri)

Material apărut în Banchiza Urbană 15 / iarna 2019

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0