Frumuseţe, vitalitate, funcţionalitate. Interior casă Corbeanca by Reflex Architecture

Situată în cadrul complexului Corbeanca Forest, casa are o arhitectură „tip”, însă beneficiarii, o tânără familie cu doi căţei şi un pisoi, şi-au dorit un interior personalizat, care să se potrivească stilului lor dinamic de viaţă. Arhitecţii au „negociat” rigiditatea organizării iniţiale şi au creat un spaţiu modern, flexibil, multifuncţional, care „împrumută” şi din bogăţia naturii înconjurătoare.

Principalul dezavantaj al spaţiului iniţial consta în dimensiunile relativ reduse ale încăperilor, la care se adăuga şi caracterul închis, datorat prezenţei draperiilor şi storurilor de la ferestre, care contrasta cu grădina generoasă cu piscină şi o vegetaţie abundentă. Încă de la început, arhitecţii şi-au propus să aducă vitalitatea şi frumuseţea exteriorului în interior. În acest scop,  au unit funcţiunile de zi într-un open space multifuncţional, care creează, încă de la intrare, un sentiment de spaţiu luminos, primitor, presărat cu elemente naturale. În cadrul acestui open space, piesa centrală este insula de bucătărie, cu rol de spaţiu de gătit şi de dining, dar şi de loc de întâlnire şi socializare. Florile reprezintă tema acestui spaţiu, prin tapetul cu motive stilizate, luxuriante şi dalele de podea cu forme ondulate, organice.

corbeanca_reflex10

Geamurile au fost schimbate, iar draperiile înlocuite cu storuri romane, transformând ferestrele în „ecrane” care îmbie către grădină. În living, riflajele de lemn marchează zona de media şi, în acelaşi timp, unifică amenajarea, conferind o senzaţie de căldură şi armonie a spaţiului. Gama finisajelor este completată în mod echilibrat de elemente ceramice cu aspect de piatră şi mici accente metalice, iar, în ceea ce priveşte schema cromatică, predominante sunt nuanţele liniştitoare de gri şi contrastele fine.

corbeanca_reflex8

Tot în living, bancheta lungă dispusă lângă fereastră constituie un loc ideal pentru lectură în zilele ploioase, iar micul birou marchează colţul dedicat studiului. Baia a fost gândită în stil minimalist, cu elemente ce maschează prezenţa maşinii de spălat şi a uscătorului. De altfel, toate elementele propuse au şi rolul de a acoperi obiectele strict funcţionale, ele fiind presarate cu detalii stilistice vesele, precum corpurile de iluminat de deasupra insulei de bucătărie sau inserturile aurii.

PROIECT: Reflex Architecture, arh. Miruna Pribeagu, arh. Andreea Pănescu, arh. Diana Pătraşcu, arh. Flavia Pesuc, arh. Vlad Ilie, arh. Gabriel Pribeagu; FINALIZAT: 2018