fbpx

„Fuente”: bucurie ludică în instalația semnată de Corvin Cristian la Festivalul Concéntrico

DESIGN: arh.Corvin Cristian; TEXT: Manuela Zipiși FOTO: Corvin Cristian

Cea de-a zecea ediție a Festivalului Concentrico (25 aprilie-1 mai 2024) a animat pitorescul oraș spaniol Logroño prin instalații și expoziții care au reunit arhitecți și designeri din întreaga lume. În 2024, printre cele 21 de instalații s-a numărat și „Fuente”, proiect semnat de arh. Corvin Cristian și coagulat în jurul apei, element esențial al vieților noastre.
Fântâna devine un prilej-simbol al comunității care se adună laolaltă. Proiectul „Fuente” se materializează într-o fântână circulară cu o instalație ludică în centru alcătuită din oglinzi convexe asemănătoare celor întâlnite în trafic. Captând deopotrivă mediul înconjurător dar și pe trecătorii care zăbovesc în jurul fântânii, instalația ia forma unei ființe fantastice cu mai multe capete, a unei făpturi zoomorfe. Apa curge prin brațele sau crengile prevăzute cu orificii iar oglinzile pot fi rotite, asigurând astfel interactivitatea instalației.

Forma sa circulară o face potrivită oricărui spațiu, chiar și unei mici intersecții, iar prin aspectul compact „Fuente” devine candidata perfectă a unei amplasări permanente. Pentru că, după cum explică arhitectul, „permanența este cea mai bună sustenabilitate”. După Logroño, instalația „Fuente” va fi prezentă la Madrid.

Participarea României la Festivalul Concéntrico este posibilă prin Institutul Cultural Român de la Madrid ca partener, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România.

PROIECT: „Fuente”; AMPLASAMENT: Logroño, Spania; DESIGN: Corvin Cristian; FINALIZAT: 2024

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0