fbpx

Fundatia Arhitext Design organizeaza un concurs de eseuri adresat studentilor

Cu ocazia festivalului „Tropisme”, care va avea loc intre 9 si 11 octombrie, Fundatia Arhitext Design organizeaza un concurs de eseuri adresat studentilor, cu premii in valoare de 250 si 500 RON. Tema propusa de organizatori este: (pre)dispoziţia de interrelaţionare/intercomunicare si de mobilitate a unui organism social (sur)prinse in/de locuri multiple, cu directii si sensuri diverse, sub influenta unor campuri de forte (interioare si exterioare) exercitate de situatii, experiente, evenimente, actiuni si activitati diverse si simultane, contradictorii si ambigui.

In cazul acesta, organismul social este reprezentat de comunitatea locala din care fac parte si arhitectii, designerii, artistii si, bineinţeles, studenţtii. Acestia din urma sunt invitati sa regandeasca domeniul in care activeaza sau care ii interesează si sa dezvolte un eseu.

Nu uitaţi că în prezent este în discuţie problema potenţialului declarat al mobilităţii şi schimburilor reciproce (interrelaţiilor) precum şi raportarea acestuia la o nouă înţelegere a ideii de «loc» – un loc articulat – cu ajutorul unor noi unelte proiectuale şi conceptuale. Este vorba despre regândirea noţiunii de tropism ca un factor obiectiv şi nu ca o încurcătură banală. Promovând în acest context – cum era anticipat – idea unui loc care nu este atât de fragmentat încât să evoce un întreg coeziv, ci mai degrabă un eveniment autonom, specific, care este legat de un spectru strategic şi eterogen – ca un model – al unor straturi, situaţii şi potenţialul de atractivitate. Locurile sunt înlănţuite sau interconectate pe baza capacităţii progresive de înlocuire ce ne permite în acelaşi interval temporal, nu numai călătoria în mai multe locuri (creşterea vitezei de transport nu însemnă numai reducerea timpului călătoriilor), dar şi acces mai uşor la spaţii aflate la distanţe mai mari.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0