fbpx

Fusion The Ago Way

Ago deschide nenumărate perspective asupra Herăstrăului: terasa de la nivelul solului, alături de salonul VIP, de restaurant, de sala de evenimente şi de terasa de la etaj – toate sunt orientate spre lac, oferind tot atâtea puncte de panoramă asupra parcului şi a clădirilor high rise care se profilează la orizont.

Text
Ioana PĂUNESCU
Foto
Arthur ŢinŢu
proiect: Mircea Schlotter

 

În jurul barului central, mobilierul de terasă, cumulând 140 de locuri, este răspândit prin­tre zone generoase de vegetaţie, astfel încât locul pare o continuare naturală a parcului. Flancurile laterale, care alcătuiesc separeu­rile, sunt acoperite cu structuri din lemn

ela­n­sate, generoase, rezonând cu imaginea pa­vilionară a barului şi având suspendate,

la diferite înălţimi, lămpi care funcţionează şi ca element de contrast vizual, şi ca sursă plă­cută de lumină ambientală.

Imaginea apei se regăseşte, din loc în loc, reinterpretată sub formă de panouri decorative din sticlă, al căror desen tridimensional e pus în evidenţă fie de spoturi, fie de led RGB.

Designul interiorului restaurantului îmbină elemente asiatice şi orientale cu cromatica şi căldura stilului francez. Mircea Schlotter a combinat reinterpretări ale unor stiluri clasice cu accente Art Deco (accente evidente în special în salonul VIP), cu tablouri originale semnate Costin Craioveanu, Sorin Ilfo­veanu, Diana Brăescu, Mircea Schlotter şi Cornel Bârsan, dar şi sculpturi aparţinând lui Mihai Docea. Pe una dintre laturile resta­urantului, sushi barul preia linia Art Deco şi o dezvoltă alături de accente decorative (paravane şi statuete) de factură asiatică.

Fusion-ul designului interior este preluat şi la nivel gastronomic, Ago propunând o combinaţie între stilul mediteraneean şi ingredientele şi preparatele sushi. Bucătăria este organizată eficient şi riguros, mai precis „în brigadă: fiecare departament – de paste, de garnituri, de desert – are propriul bucătar şi propriul ajutor, chef-ului revenindu-i partea finală, de design al farfuriei”, astfel încât, de la calitatea preparării ingredientelor şi până la ultimul detaliu de decor, fiecare farfurie să fie pe măsura aşteptărilor. Designul dish-urilor este preponderent geometric, gândit fie sub formă de contrapunct (gustativ, dar şi cromatic, cum e cazul diagonalei de piure de portocale al raţei sau al punctelor de boa­be de icre ale Sashimi New Style), fie cu accente verticale care să balanseze o construcţie preponderent liniară şi orizontală (Trio-ul de ciocolată cu ricotta şi fructe de pădure). Meniul este, de asemenea, gândit sezonier, astfel încât chef-ul ne-a recomandat Raţa de portocale cu sos de ghimbir,

pi­u­re de protocale şi cu „grădină de vară: ba­by morcov, sparanghel, fasole verde”.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0