fbpx

Generator – Barcelona

În luna august, timp de o săptămână, locuitorii cartierului Gracia din Barcelona îşi decorează străzile înguste cu ornamente vesele şi colorate, realizate chiar de ei pornind de la o temă comună, iar petrecerile se ţin lanţ, într-o exuberanţă molipsitoare. Este probabil cea mai frumoasă sărbătoare de stradă a oraşului catalan şi nu e de mirare că echipa creativă care se îngrijeşte de reţeaua Generator a ales-o ca sursă de inspiraţie pentru amenajarea flagship hostelului deschis recent.

Text: Viorica Buică
Foto: Nikolas Koenig

De fapt, proiectul din Barcelona, aflat în apropierea casei Batllo a lui Gaudi, este în acelaşi timp hostel şi hotel, cu două accese distincte şi un mix de stiluri şi texturi care aminteşte chiar de palimpsestul oraşului. Clădirea de birouri din anii ’60 care se afla pe sit a fost consolidată şi modernizată din punct de vedere energetic, apoi complet recompartimentată şi amenajată cu ajutorul unor designeri şi artişti locali, rezultând o varietate impresionantă de spaţii de cazare (peste 700 de locuri), de la dormitoare comune şi camere duble simple la camere spaţioase şi elegante cu terasă privată, ba chiar un apartament uriaş, cu vedere către Sagrada Familia.

Linia generală de amenajare este una minimalistă şi mizează pe confort, însă există o serie de mici detalii – lămpi, tapet, obiecte de artă – care individualizează fiecare încăpere. Partea cea mai spectaculoasă a proiectului ţine, aşa cum ne-a obişnuit brandul Generator, de spaţiile comune, locuri de relaxare şi socializare într-un cadru creativ.

Cum intri în clădire, în partea stângă se găsesc lobby-ul confortabil al hotelului şi un bar cu multă energie, unde pardoseala din plăci de ciment decorative se află într-un dialog direct cu instalaţia cu peste 300 de lămpi concepută de artista Julie Plottier.

Apoi, în dreapta, lobby-ul hostelului are în centru un pavilion înalt din lemn – The Bird Cage, totodată o referinţă la istoria nautică a Barcelonei. Trei fotolii suspendate marca Woouf!, cu perne în culori puternice, completează vizual intervenţia sculpturală, care poate fi admirată în ansamblu de la mezanin. Aici, oaspeţii mai au la dispoziţie o zonă cu bibliotecă, jocuri şi acces la Internet, precum şi un photobooth în stil retro, pentru amintiri vesele alături de prieteni.

Un adevărat tur de forţă în termeni de design, Generator Barcelona ne arată, aşa cum sublinia unul dintre fondatorii grupului – Carl Michel, că „s”-ul din hostel poate ţine în egală măsură de „social” şi de „stil”.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0