fbpx

Geometrie & culoare: mini-interviu cu designerul Dragoș Dogaru

Universul tău creativ în cinci cuvinte:
Universul meu creativ în cinci cuvinte? Și nouă produse, aș adăuga 🙂 Interactivitate, multi-funcționalitate, modularitate, geometrie și… culoare!

Un material cu care îți place în mod deosebit să lucrezi și un altul cu care ți-ar plăcea să experimentezi:
Am lucrat cu diverse materiale în proiectele mele – dintre ele mă atrag atât lemnul de esențe ușoare, cât și sticla borosilicată, cu care am realizat corpuri de iluminat. La un punct diametral opus, pe viitor mi-aș dori să experimentez mai mult cu materialele textile.

Cum ai descrie designul de obiect românesc al ultimilor ani (context, evoluție, tendințe)?
O întrebare recurentă în interviuri, pe bună dreptate. Designul de obiect la noi s-a dezvoltat față de acum 5 ani – când era la un nivel de început, dar cred că mai avem pași de făcut. Diversificarea ofertei, mai mulți fabricanți cu colaborări cu designeri și mici magazine de design. E nevoie să creăm cât mai mult, să colaborăm și să avem canale de promovare dincolo de online.
Pentru tendințe, cred că este un context benefic și prolific. Pare că zilele acestea ne regăsim, ca națiune, o identitate și o unitate care ne vor ajuta să ne creionăm prin diversitate și un stil propriu, dincolo de un trend înspre funcționalism de inspirație nordică și atracția pentru tradițional.

Un designer internațional (sau artist) cu care ți-ar plăcea să colaborezi:
Pot alege doi? 🙂 Îmi vine în minte Camille Walala, pentru că a readus în actualitate stilul Memphis cu exuberanța sa geometrică și de culoare. În aceeași măsură și Lee Broom, pentru minimalismul în designul corpurilor de iluminat, cu accente elegante de materiale nobile și geometrie.

Unde îți putem vedea/găsi creațiile:
Mă puteți urmări atât în ceea ce creez, cât și ceea ce mă inspiră pe instagram și pe pagina mea de facebook. Avem nevoie de design în acest colț de lume, deci să facem design! Știu, sună mai bine în engleză… So let’s design!
__________

Dacă-ți plac creațiile lui Dragoș Dogaru, nu rata ocazia de a câștiga lampa sa ambientală Cuplo Moody.
Ce trebuie să faci?
Să comanzi noul igloo #185_Smart Cities până în 27 august. Succes & lectură plăcută 🙂
template_SITE&FB_REVISTA

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0