fbpx

GHIDUL Re_PAD. Fii graficianul nostru!


Asociaţia Rhabillage lansează un concurs de grafică pentru primul ghid de reabilitare a clădirilor de patrimoniu din România.
Se caută o minte sclipitoare, spontană şi atentă la detalii, dispusă să îşi pună amprenta grafică asupra unui proiect de suflet! În plus, se pun la bătaie 2000 de euro; dacă eşti interesat, aplicaţiile pot fi depuse prin e-mail, până pe 7 iulie, ora 24:00.

În continuare, puteţi citi regulamentul concursului:

I. ORGANIZATOR
Prezentul concurs este iniţiat de Asociaţia Rhabillage, organizaţie non-guvernamentală ce are ca scop promovarea patrimoniului cultural românesc.
Proiectul editorial Ghidul Re_PAD este co-finanţat de Uniunea Arhitecţilor din România din fondul Timbrul Arhitecturii din 2013 şi Administraţia Fondului Cultural Naţional, sesiunea de finanţare 2013.
Desfaăşurat în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România, Romania Green Building Council şi Igloo media, proiectul se bucură de susţinerea Institutului Francez din România.

II. SCOPUL
Prezentul concurs are ca scop contractarea responsabilului de grafică şi layout pentru Ghidul Re_PAD. Reabilitare_Patrimoniu, Arhitectura, Dezvoltare.

III. DESCRIEREA PROIECTULUI

CONCEPT
Lucrarea este prima care prezintă abordarea patrimoniului în întreaga sa complexitate. Pornind de la simple exerciţii de observare, conţinutul lucraării conduce cititorul prin chestiuni de ordin legislativ, economic, tehnic şi strategic, utilizând constant un limbaj unitar şi accesibil. Fie el specialist, investitor, dezvoltator local sau simplu pasionat de patrimoniul arhitectural, la finalul lecturii, cititorul va avea o imagine de ansamblu asupra a ce implică un demers corect de intervenţie, de ce este importantă o abordare integrată, cum se poate realiza şi care sunt avantajele.

Formatele grafic şi tehnic completează obiectivul urmărit prin conţinutul descriptiv, având la bază două idei fundamentale: lucrul cu patrimoniul este întotdeauna o chestiune personală, cu o implicare afectivă accentuată şi patrimoniul arhitectural se descoperă pas cu pas, fiind o poveste care intrigă şi care se dezvăluie pe parcurs.
Pornind de la aceste două puncte, ghidul îşi găseşte forma concretă într-un concept de tip jurnal de documentare cu notiţe în trei limbi, română, engleză şi franceză (texte complementare, nu traduceri).

DESCRIERE TEHNICĂ
Format închis: 16 x 24cm, Interior: 300 pag., Tipul hârtiei: offset ivoire, 120g/mp, 4+4 cul, Coperta: material imitaţie de piele, caşerată pe Duplex de 400g/mp, Forzat: offset ivoire 120g/mp netipărit, Finisaje: Broşat cu termocoasere, colţuri rotunjite blc şi copertă, elastic, coperţi flexibile, timbru sec, introducere DVD şi aplicare pastilă autoadezivă, Nr. de fotografii şi scheme grafice: aprox. 200, Text: 600 000 caractere, Raport text – imagine: 70% text, Tiraj: 1500 exemplare.

PREDARE LUCRARE
După încheierea contractului, câştigătorul concursului va primi un pachet de documente conţinând textele şi imaginile aferente lucrării, materiale ce urmează a fi prelucrate în acord cu formatul stabilit în cadrul concursului. Pe parcursul colaborării vor avea loc discuţii săptămânale pentru clarificări
şi corecţii.
Predarea finală, pentru tipar, va fi pe 22 august, 2013.

IV. TEMA
În urma solicitării adresate pe e-mail, la adresa concurs.rhabillage@gmail.com, aplicanţii vor primi un pachet de lucru format din următoarele documente: Prezentare generală proiect, Structura lucrării, Formular de înregistrare, Mostră texte în română, engleză şi franceză – în total, aprox. 10 000 de caractere, Fotografii reprezentative pentru acest fragment.
Prin concurs, participanţilor li se solicită o propunere de layout în condiţiile tehnice mai sus menţionate.

V. PREMIU
Acordarea contractului pentru realizarea lucraării (tehnoredactare, creaţie, pregătire tipar) în valoare de 2000 de euro, la cursul valutar de la data semnării.

VI. CONDIŢII DE PARTICIPARE
Persoane care au împlinit 18 ani înainte de data înscrierii în concurs, cu rezidenţă în România sau în străinătate; pot participa atât persoane fizice, cât şi persoane juridice.
Aplicanţii pot realiza propunerea individual sau în echipă.
Limba de comunicare: română.

VII. ÎNSCRIEREA
Înscrierea este gratuită şi implică solicitarea pachetului de informaţii prin e-mail, la adresa
concurs.rhabillage@gmail.com; Depunerea aplicaţiei prin e-mail trimis la adresa
concurs.rhabillage@gmail.com, cuprinzând: formularul cu date personale – completat şi semnat (scan PDF sau JPG), portofoliu de lucrări realizate – format PDF, propunerea de layout – format PDF.

VIII. CALENDAR
Aplicaţiile pot fi depuse până pe 7 iulie, 2013, ora 24 :00, la adresa concurs.rhabillage@gmail.com. Înscrierile depuse după această dată nu vor fi luate în considerare.
Jurizarea se va desfăşura în intervalul 8-14 iulie, rezultatele urmând a fi anunţate luni, 15 iulie.
Încheierea contractului se va realiza în perioada 15 – 19 iulie 2013.

IX. SELECŢIE
Vor fi luate în considerare doar dosarele complete cuprinzând formularul corect completat şi semnat, portofoliul şi propunerea de layout în formatele menţionate.
Selecţia se va face în baza unei grile de evaluare unde se vor acorda următoarele punctaje: max. 20 de puncte pentru portofoliu, max. 40 de puncte pentru layout din partea organizatorilor, max. 40 de puncte pentru layout din partea juriului.
Câştigător va fi declarat participantul cu punctajul cel mai mare.

X. JURIU
Juriul este alcătuit din reprezentanţi ai partenerilor proiectului. Punctajul acordat de juriu pentru fiecare propunere de layout va fi calculat ca medie aritmetică a punctajelor oferite de fiecare membru în parte.

XI. AUTORIZAREA COMUNICĂRII
Prin înscrierea în concurs, fiecare participant autorizează Asociaţia Rhabillage şi partenerii implicaţi în concurs să îi utilizeze datele personale şi propunerile furnizate în comunicările legate de desfăşurarea proiectului Ghidul Re_PAD.
Orice participant care depune o propunere în cadrul acestui concurs garantează pentru Asociaţia Rhabillage că este autorul exclusiv al lucrării şi că respectiva creaţie nu încalcă în mod direct sau indirect drepturile unei terţe părţi.

XII. MODIFICAREA CONCURSULUI
Asociaţia Rhabillage îşi rezervă dreptul de a modifica sau anula concursul în caz de forţă majoră sau dacă circumstanţele externe o cer, fără ca organizaţia să poarte vreo responsabilitate în acest sens.

XIII. BENEFICIILE PARTICIPĂRII
Câştigătorul competiţiei va deveni partener în cadrul proiectului şi va fi promovat ca atare în toate materialele de comunicare, având posibilitatea de a-şi prezenta conceptul grafic în cadrul acţiunilor de promovare organizate de asociaţie sau/ şi ceilalţi parteneri.
Participanţii cu punctaje clasate pe locurile 2 şi 3 vor fi promovaţi în comunicatele de promovare a concursului.

CONTACT:
ASOCIAŢIA RHABILLAGE
Loredana Brumă – coordonator proiect
rhabillage@gmail.com
(+40) 721 451 460

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0