fbpx

Gilligan’s. Sau cum să aduci marea în inima New York-ului

În mijlocul New York-ului, în curtea celebrului Soho Grand Hotel, doi tineri inspiraţi au adus atmosfera relaxantă de la malul mării într-un restaurant în aer liber, amenajat în stil nautic old-school. Numele îşi are inspiraţia în serialul omonim, Gilligan’s Island, care a făcut senzaţie în America anilor ’60. Însă dacă acolo eroii încercau să facă faţă provocărilor de pe insula pe care au naufragiat şi să o părăsească, de data aceasta, Gilligan’s Island funcţionează mai degrabă ca o oază de linişte în miezul uneia dintre cele mai aglomerate metropole ale lumii.

Text: Adelina Clapon
Foto: Soho Grand Hotel

Nick Hatsatouris şi Lincoln Pilcher, cele două minţi din spatele proiectului, nu se află la primul proiect de acest fel. În vara anului trecut au amenajat în Hamptons, pe malul râului Montauk, un restaurant la fel de inedit, inspirat din povestea lui Moby Dick. De această dată, obiectivul a fost crearea unui spaţiu unic, neîntâlnit în împrejurimi, iar rezultatul a fost pe măsură. Iniţiativa este curajoasă şi prin contrastul creat între spiritul boem de la Gilligan’s şi Soho, zona din NY cunoscută pentru patrimoniul arhitectural constând în numeroase structuri de fontă construite în secolul al XIX-lea. Mai exact spus, în momentul în care intri în noul restaurant, poţi să uiţi cu uşurinţă că eşti în New York. Decorul creat cu materiale naturale precum lemnul, stuful sau nisipul şi cu elemente de recuzită din repertoriul nautic este inspirat de casele de pe plaja din Hamptons până în cele mai mici detalii. Totodată, statuetele-sirene tiki şi vegetaţia tropicală adaugă un aer exotic locului.
Restaurantul este împărţit în trei zone, tratate diferit şi fiecare cu un scenariu propriu. În prima dintre ele, poţi să îţi afunzi picioarele în nisip în timp ce savurezi o Watermelon Margarita, specialitatea casei, observând totuşi printre frunzele palmierilor clădirile moderne din vecinătăţi. In continuare, găseşti o grădină cu mese de picnic, decorată cu schiuri nautice vechi, iar în cea de-a treia zonă, descoperi un yacht-bar acoperit cu pânze albe, pe pereţii căruia sunt agăţate geamanduri, iar pe o tablă neagră poţi consulta meniul zilei scris cu creta. Şi pentru că nimic nu e lăsat la voia întâmplării, după ce te hotărăşti ce vrei să savurezi, primeşti o geamandură cu un număr şi îţi poţi aştepta comanda într-un scaun regizoral, cum altfel decât vintage.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0