fbpx

GinOteca Plantelor, casa cu brad în curte, unde ieși din timp

Ca propriul oraș să te mai surprindă și după zeci de ani de colindat prin el implică o relaţie de iubire care te scoate aproape în permanenţă pe străzi. Într-o astfel de plimbare de la finalul primăverii, pe mereu fermecătoarea stradă a Plantelor, am zărit în curtea unei case un băiat care dădea cu mătura. Așa l-am cunoscut pe Nic, care ne-a invitat să revenim nu peste multă vreme pentru a bea ceva la GinOteca Plantelor. Am revenit, și curtea plus casa de la numărul 25 al străzii Plantelor au devenit unul dintre noile locuri dragi din București.

bar

Oamenii

O prietenie de 14 ani și o vacanţă în Spania în 2018 au bătut din aripile „efectului fluture” și au contribuit la deschiderea la începutul acestei veri a unui bar de gin, pe strada Plantelor. Mihaela, Marius și Nic sunt „cei trei muschetari” care au (re)descoperit într-o noapte de vacanţă madrilenă complexul și aromatul univers al ginului, această băutură care a pornit ca amestec de plante cu veleităţi medicinale (având la bază ienupărul) în Evul Mediu, pentru a se converti într-una dintre cele mai populare băuturi ale momentului.

102A5248

Mihaela a căutat reţete, Marius s-a apucat de experimentat serios, inspirat în permanenţă de versatilitatea ginului și a apelor tonice și, graţie pasiunii celor trei ajutaţi și de Adina Botezatu (pictoriţă și barmaniţă la GinOteca), s-a născut un meniu demn de cele mai cu ștaif baruri de gin din lume. Gin cu urzică, gin mediteranean, gin care îţi va aminti de mirosul de lămâi al Coastei Amalfitane, gin cu miros de vacanţă la bunici cu socată (primul gin românesc), gin alchimic japonez – iată doar câteva dintre „călătoriile” pe care le poţi avea la GinOteca. Iar povestea abia a început…

Dimineţile se pot începe aici și la o cafea, iar pentru cei netentaţi de alcool există tot felul de alternative precum limonada cu sirop de lavandă. În caz că vă întrebaţi, „O”-ul din nume – GinOteca – trimite la un pahar văzut de sus.

102A5655

Locul

În cartierul nuvelelor lui Eliade, există strada Plantelor, iar în curtea micii și intimei case de la numărul 25 intri pentru a ieși din timp. Un brad cu trei ramuri îmbrăţișează locul, dându-i personalitate. Graţie echipei GinOteca s-a conturat și decorul barului de gin de care s-au ocupat singuri, de la concept, la execuţie (au găsit ajutor chiar și pe OLX!). Plantele sunt nelipsite, în curte mesele simple și paharele agăţate de crengile bradului plus accentele de galben (pe care le veţi găsi și în casă) surprind și relaxează. Barul poate fi zărit de afară, prin fereastră, dar e cazul să mergeţi înăuntru și să intraţi în mica „junglă urbană” conturată de animăluţele care apar de peste tot: calul, hipopotamul, șoricelul, maimuţa – graţie căreia a apărut pe tavan și desenul realizat de Adina. Totul pentru a avea o experienţă aproape magică de câte ori decideţi să lăsaţi în spate agitaţia orașului pentru un moment autentic.

Articol apărut în Banchiza Urbană 14 / toamnă 2019

cop_bu14_shop

102A5984

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0