fbpx

Grădina de vară din Eforie Sud vă așteaptă – a început festivalul Cinemascop


Grădinile de vară de pe litoral au fost mult timp locurile în care cultura s-a întâlnit cu aerul relaxat al vacanțelor la mare, chiar dacă, în prezent, puține mai sunt funcționale. Festivalul Cinemascop din Eforie Sud este evenimentul care chiar în această perioadă aduce împreună publicul de toate vârstele la proiecții de film, dar și la alte activități educative și culturale. Între 1-8 august 2021, Cinemascop vă așteaptă începând cu ora 18:00, în grădina de vară din Eforie Sud.

În prima seară de festival, pe 1 august, spectatorii au urmărit filmul emoționant „Grădina speranței” (r. Niki Caro, Polonia, SUA, UK, 2017, 126 min.), oferit de către Institutul Polonez. Deja ajuns la a patra ediție, Cinemascop este un eveniment mult așteptat de către localnicii și turiștii fideli din Eforie Sud, dar și din alte orașe și stațiuni. În serile ce urmează, de la ora 21:00, veți putea vedea următoarele filme:

2.08 | Astrid (r. Pernille Fischer Christensen, Suedia, Danemarca, 2018, 123 min.) din partea Ambasadei Suediei

3.08 | Tata mută munții (r. Daniel Sandu, România, 2021, 108 min)

4.08 | Varză, cartofi și alți demoni (r. Șerban Georgescu, România, 2016, 52 min) din partea Festivalului Pelicam

5.08 | Antoinette, un iubit și un măgar (r. Caroline Vignal, Franța, 2020, 95 min.) din partea Institutului Francez

6.08 | Proprietarii (r. Jiří Havelka, Cehia, 2019, 97 min.) din partea Centrului Ceh

7.08, 21:15 | Tânăr, suplu și… aproape arătos (r. Alessandro Tamburini, Italia, 2018, 80 min.) din partea Institutului Italian de Cultură

8.08 | Comoara (r. Corneliu Porumboiu, România, 2015, 89 min.) din partea Institutului Cultural Român

Cinemascop_festival_2021_afis_mic (1)

Chiar dacă proiecțiile de film sunt elementul central al proiectului, acesta desfășurându-se într-o grădină de vară, multe alte suprize îi așteaptă pe vizitatori la Cinemascop. Spațiul se deschide zilnic la ora 18:00, atunci când încep și atelierele creative pentru copii, în cadrul cărora aceștia pot învăța să deseneze și să picteze distrându-se. Ateliere sunt asigurate de prietenii festivalului, brandul ceh Koh-I-Noor.

2

Între timp, ceilalți participanți pot experimenta realitatea virtuală în colțul special amenajat, sau citi o carte din biblioteca pop-up. Trei expoziții vă așteaptă – pe pereții grădinii se regăsesc 50 de portrete ilustrate ale femeilor cehe și românce care au schimbat lumea de-a lungul istoriei, reunite sub expoziția „Eroinele”, realizată de Centrul Ceh București, iar white cube-ul E T A J on wheels, care este deja o tradiție a festivalului, prezintă în această perioadă doi artiști tineri români, Radu Panait („FATUM // I made this reality”, până pe 6 august, inclusiv) și Benny Jackson („Râsu’ Plânsu’”, pe 7 și 8 august, dar și în perioada care urmează festivalului). Iar pentru ca programul să fie complet, pe 7 august, de la ora 20:15, veți putea vedea un concert live, cu Acoustic Friends.

5

Cinemascop oferă și relaxare celor care vizitează grădina, fiind un spațiu primitor și colorat unde vă puteți petrece serile. Nu sunt de ignorat bomboanele M&M’s cadou oferite de către organizatori, sau berea cehă Budweiser Budvar ce vă așteaptă să o luați cu voi după ce se încheie filmul.

Participarea la festival este gratuită. Evenimentul se va desfășura în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii și contaminării cu Covid-19. Capacitatea maximă admisă este de 250 de persoane, iar distanța de 2m trebuie păstrată pe tot parcursul vizitei.

1

Mai multe detalii despre festivalul Cinemascop puteţi găsi aici.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0