fbpx

Grădina Diptyque

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

Text: Ioana Păunescu
Foto: Beautik Haute Parfumerie

Povestea Diptyque a început la numărul 34 al bulevardului Saint-Germain din Paris, acolo unde trei prieteni: un pictor, un designer de interior şi un scenograf, au pornit, în 1961, un atelier-bazar stylish şi avangardist cu obiecte vestimentare originale, create de ei sau aduse din călătorii iar, în 1968, au creat şi primul parfum al casei. Inspiraţia brandului vine, de multe ori, din istorie, din mitologie – ovalul etichetei, de exemplu, este inspirat din forma scuturilor Romei antice, iar primul parfum a fost creat pornind de la o reţetă de potpourri din secolul al XVI-lea. Gama Diptyque cuprinde numeroase arome florale create special pentru corp dar şi pentru casă. Iar în această primăvară, se pare că trandafirul şi iedera sunt notele preferate. Floare sacră a zeiţei Isis, trandafirul era asociat, pentru greci şi romani, cu Afrodita şi cu Venus, zieţe ale iubirii şi frumuseţii: conform legendei, floarea era albă, simbolizând puritatea, însă a devenit roşie după ce Cupidon, din greşeală, a răsturnat un pahar de vin peste ea, transformând-o într-un simbol al pasiunii.

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_row_inner]

[mp_span_inner col=”12″]

[mp_grid_gallery ids=”2980,2979″ columns=”2″ size=”large” link_type=”lightbox” target=”false” caption=”false”]

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[mp_row_inner]

[mp_span_inner col=”12″]

[mp_text]

Eau Plurielle este un omagiu adus florii, însă şi un parfum cu multiplă utilitate, adică „este legătura, este conexiunea care parfumează delicat pielea, dar şi orice material care îl înconjoară şi îl învăluie”, după cum găsim explicat pe site. Mai precis, este un parfum care poate fi folosit şi pentru corp, şi pentru haine. Notele hesperidice şi seducătoare de trandafir şi iederă, alături de mosc, citrice şi esenţe lemnoase, spun o poveste delicată ca imaginea unei grădini de primăvară.

 

[/mp_text]

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”6″]

[mp_image id=”2978″ size=”medium” link_type=”custom_url” link=”#” target=”false” caption=”false” align=”left”]

[/mp_span]

[mp_span col=”6″]

[mp_image id=”2977″ size=”large” link_type=”custom_url” link=”#” target=”false” caption=”false” align=”center” margin=”0,none,none,none”]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_text]

Pentru casă, Diptyque ne sugerează Rosafolia, o lumânare parfumată cu trandafir, iederă, galbanum şi muşcată, precum şi Roses Diffuser, un obiect cu design original, o clepsidră elegantă cu un sistem de difuzie care nu foloseşte căldura, ci doar gravitaţia şi acţiunea osmotică pentru a elibera o aromă delicată de trandafir. Difuzorul din sticlă se întoarce, pur şi simplu, iar lichidul curge, picătură cu picătură, în aproximativ 20 de minute.

[/mp_text]

[/mp_span]

[/mp_row]

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0