fbpx

Grafică fără computer 3

După „40 de ani de mărunte împliniri” şi „Litere, desen, relief, volum”, Atelierul de grafică închide excelenta trilogie „Grafică fără computer” cu volumul „Mărci, sigle, logograme”, lansat la sfârşitul anului 2013.

Documentarea pentru acest proiect ambiţios şi dificil – dar mai mult decât binevenit în contextul local – a început în 2008, explorând spaţii dintre cele mai diferite: combinate, fabrici, primării, instituţii de învăţământ, muzee şi biblioteci, zone vechi ale oraşelor, magazine îngheţate în timp, dar şi mai multe tipuri de arhive.

Materialul adunat a fost impresionat, iar selecţia cu atât mai dificil de realizat: în final, în acest volum se regăsesc peste 700 de piese, la fiecare fază de lucru eliminându-se aproximativ 100 de semne (pe graphicfront.ro puteţi însă descoperi permanent completări şi analize despre întregul fenomen).

„Dacă priveşti cu mintea, 40 de ani de reprezentare a mărcilor scot la iveală mai multe profiluri de grafician. La o extremă găsim artistul cu un oarecare instrumentar tehnic şi teoretic, iar la cealaltă funcţionarul care are de îndeplinit o sarcină.

Între aceste extreme găsim pricepuţi şi nepricepuţi, oameni care s-a bucurat să reprezinte bine instituţia pentru care lucrau, precum şi alţii care n-au izbutit nimic prin abordarea lor.”

www.atelieruldegrafica.ro

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0