Green Village 4* Resort. Un sat de vacanță contemporan

Green Village Resort, membru Robelo, este situat în Sfântu Gheorghe, într-un loc magic unde Dunărea întâlnește Marea Neagră. Arhitectura păstrează caracterul local, iar materialele puse în operă sunt durabile și 100% ecologice. Ansamblul este alcătuit din trei zone de cazare și servicii denumite sugestiv Egreta, Stârcul Alb și a treia Lebăda și Pelicanul. Opțiunea pentru o intervenție arhitecturală modulară, aproape de pământ, cu ambianța unui sat reinstalat contemporan oferă resortului o scară agreabilă, umană și spații conviviale.

Capacitatea de cazare cuprinde 89 de camere confortabile, dintre care 58 de camere duble, 30 de apartamente cu un living, GS la parter și un dormitor la etaj. În plus o vilă cu living și GS la parter cu două dormitoare la etaj, fiecare cu baie proprie e adăugată ansamblului. Aflate în vârful vilelor, penthouse-urile au cea mai bună priveliște din resort. Perspectiva lor descendentă permite urmărirea bărcilor, a păsărilor și observarea vieții satului care pare aproape împietrit în timp. Ansamblul este dotat cu săli de conferință, spații de agrement, cinema, loc de joacă pentru copii, centru SPA, spălătorie-călcătorie proprie, braserie, restaurant cu bar și terasă în aer liber cu vedere la Dunăre. Toate aceste componente sunt unite de un limbaj comun: atât exteriorul, cât și interiorul se supun unui discurs simplu, onest și neostentativ. Chiar dacă pentru a răspunde exigențelor de confort ale secolului XXI au fost introduse facilități tehnice moderne, timpul empatic al ansamblului este unul calm, blând, care îmbie la contemplarea naturii.

Vilele modulare, având livinguri confortabile care includ și cotloane intime, pentru recreere și tocmai pentru a simți un spațiu arhetipal, au mobilier din bambus. Finisajele au fost alese atent și asigură standarde ridicate de confort al cazării.

Proiectul a apărut în albumul HOTELURI DIN ROMÂNIA 2, colecția igloo best.

 

REABILITARE ȘI AMENAJARE INTERIOARĂ: UNITH2B ARCHITECTS

PROIECT: M2 Studio

FINALIZAT: 2017