fbpx

Gusturi londoneze

Să ne oprim puţin foarte aproape de una dintre străzile care plea­că din Piaţa Dorobanţi din Bucureşti, la The London Street Bistro, pentru a gusta un meniu must-have al oricărui true brit, într-o atmosferă shabby chic, cu mult roşu şi alb alături de accente de albastru şi de british racing green (acel verde închis ales, în 1902, pentru a desemna maşinile Regatului Unit parti­cipante la cursele de automobilism).

Text: Ioana PĂUNESCU
Foto: Arthur ŢINŢU

Gusturi londoneze

Rachel Sargent şi-a început cariera în domeniul fi­nan­ţelor, dar a avut, încă din copilărie, un apetit pentru gusturi noi şi reţete locale, fie ele din Anglia sau Fran­ţa (loc în care familia îşi petrecea vacanţele), din Spa­nia sau Turcia.

Gusturi londoneze

Astfel încât, într-un anumit context, în care profesia o adusese deja în Bucureşti, a re­nun­ţat la do­meniul consultanţei financiare pentru a crea London Street Bistro (şi, de asemenea, London Street Atelier, spaţiu aflat la etajul vilei în care se află bistroul şi de­di­cat evenimentelor culinare), cu un me­niu true brit şi, mai ales, integral preparat în casă, cu atenţie acordată tuturor etapelor „şi fără shortcut-uri, adică ceea ce se numeşte, în general, slow food: avem propriile lichio­ruri şi digestive; noi facem îngheţata, sorbeturile, pâi­nea bio, deserturile, gemurile, sosu­ri­le, chutney-urile”, spune Rachel.

Gusturi londoneze

Ingredientele folosite sunt, însă, exclusiv locale: „ca orice fost imperiu, britanicii colecţio­nea­ză ingrediente şi condimente din întreaga lume. Aşa că noi punem caşcavalul vostru afumat în burgeri, magiu­nul de prune în carnea tocată şi Feteasca Neagră în câr­­naţi.”

Gusturi londoneze

Meniul este unul se­zonier, pentru că „mare par­te a magiei mâncării constă în sezonalitate: gustul de primăvară al căpşunilor sau cel dulce al roşiei coap­te, de august, motiv pentru care avem selecţii speciale pentru fiecare sezon”).

Gusturi londoneze

Gusturi londoneze

London Street Bistro are ca lo­go un bulldog englez (una din mascotele naţionale ale Marii Britanii). De altfel, stilul de design specific, la fel ca şi umorul, se regăsesc pretutindeni în detalii: tapi­ţerie din creton, o canapea pub style, căni de ceai cu teme clasice, afişe cu imagini iconice (Beatles, James Bond, Buckingham Palace sau seria Keep Calm) alături de serii de citate (din Shakespeare şi din cântece şi im­nuri patriotice) care decorează oglinda diningului.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0