fbpx

“HaiLaCasă!” – jocul care te învață etapele construirii unei case

Simulatorul-joc www.hailacasa.ro și-a propus să educe publicul în privința procesului construirii unei case de la temelii prin intermediul unui simulator, care oferă totodată provocarea și emoțiile unui joc-concurs. Prin participarea la concurs, jucătorul este îndemnat să construiască și să exploreze cât mai multe case, astfel încât să se familiarizeze cu cerințele fiecărei experiențe în parte. Igloo Architecture a proiectat pentru joc trei tipuri de case, adaptate diferitelor dimensiuni și nevoi, pe care vi le vom prezenta pe rând. În continuare, vom povesti despre prima propunere, Casa Mansardată.

“HaiLaCasă!” - jocul care te învață etapele construirii unei case

Casa mansardată

Când mecanismele economiei ne fac să reconsiderăm investițiile în spații construite și în mentenanța acestora, când trebuie să trăim la fel cu “mai puțin” sau când “mai puțin” este tot ce avem, ne întoarcem în mod natural către eficiența cu care ocupăm terenurile. încercând concluzia matematică simplistă pentru ipotezele de mai sus se ajunge la urmărirea unui raport cât mai mic între suprafața de anvelopantă a clădirii și spațiile utile pe care aceasta le oferă. Locuirea însa, trebuie să păstreze farmec și personalitate în timp ce oferă funcționalitate și confort, astfel concluziile arhitecturale vor fi multiple.

“HaiLaCasă!” - jocul care te învață etapele construirii unei case

Casa mansardată expune tocmai această teorie a eficientizării, oferind un model de ocupare a spațiului de sub acoperiș. Acest spațiu odată ieșit din constrângerile funcționale ale unghiurilor ascuțite, înălțimilor mici și elementelor structural oferă un farmec, o lumină și o “căldură” aparte, perfecte pentru o zona de noapte – în cazul acestui proiect reprezentată de două dormitoare cu dressing ce împart o baie. Locuința compactă este organizată central în jurul unei scări ce ascunde și “nodul mecanic” al casei – un spațiu ce conține centrala termică și spălătoria, minimizând astfel toate traseele, fie ele de ciculație sau de instalații. Pentru a compensa suprafețele reduse în plan și a păstra senzația locuirii în spații generoase, zona de zi tinde să devina un spațiu unic cu decupaje marcate către exterior prin vitraje de mari dimensiuni. Astfel spațiul comun al familiei și de asemenea spațiul ei reprezentativ înglobează lumină și oferă deschidere protejată de elementul tip consolă-copertină ce puncteză și din punct de vedere volumetric construcția. Economiile generate astfel din configurație vor putea fi apoi folosite în finisaje de bună calitate atât la interior cât și la exterior, în materialitățile, texturile și culorile preferate de proprietari.

“HaiLaCasă!” - jocul care te învață etapele construirii unei case

Casa mansardată poate fi construită pas cu pas în simulatorul-joc www.hailacasa.ro, jucătorul având șansa să cunoască, de la un nivel la altul, fiecare etapă necesară finalizării proiectului: de la documentația obligatorie pentru obținerea aprobarilor de construire, la fazele de ridicare ale imobilului, execuție instalații și finisaje interioare și exterioare, până la faza finală de închidere a șantierului.

“HaiLaCasă!” - jocul care te învață etapele construirii unei case

În cadrul  concursului, jucătorul este provocat să parcurgă în total 31 de etape, simulatorul Hai la Casă! reușind să surprindă toți pașii pe care o persoană trebuie să îi facă în viața reală pentru construirea unei case: 1. Credit ipotecar și credit de nevoi personale, 2. Rezidențial, 3. Arhitectură, 4. Acte și Aprobări, 5. Pregătire Șantier, 6. Fundație și Structură, 7. Hidroizolatie, 8. Acoperiș si Ferestre mansardă, 9. Zidărie, 10. Amenajare Mansardă, 11. Ferestre, 12. Vopsire Exterior și Termoizolare, 13. Instalații sanitare și Încălzire prin pardoseală, 14. Tencuieli și Șape, 15. Compartimentare și plafoane, 16. Instalații Electrice, 17. Instalații Termice, 18. Finisaje Interioare, 19. Instalare Mobilier de Baie, 20. Finisaje Piatră Naturală, 21. Montare Uși, 22. Zugravirea Interiorului, 23. Împrejmuirea și pavarea proprietatii, 24. Amenajarea Grădinii, 25. Mobilarea Interioară, 26. Dotarea cu Electronice și Electrocasnice 27. Închiderea Contractelor de Furnizări de Servicii, 28. Achiziție Mașină Nouă, 29. Asigurare, 30. Petrecere de Casă Nouă, 31. Casa Finită

Pentru ca procesul să fie cât mai real, pentru fiecare etapă a jocului s-au căutat parteneri și furnizori reali, cu experiență în domeniu, care să vină cu soluții și sfaturi reale și cât mai utile.

Intră în joc direct în www.hailacasa.ro!

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0