fbpx

Hanu’ Berarilor – live

ARHITECTURĂ: Twins Studio TEXT: Cristian Brăcăcescu FOTO: Alex Ioniță, Arthur Țințu

Hanu’ Berarilor este cartea de vizită cu care casa Oprea Soare se prezintă bucureștenilor însetați. Pentru a intra pe lungimea de undă a dialogului cu contemporanii, umbrele trecutului și-au asociat elemente ambientale moderne, într-o simbioză complementară, fără contraste conflictuale.

Alături de colecția de halbe ceramice, vase de cositor și tipsii de aramă, vagi siluete abstracte (clondire, glastre, personaje?) se integrează cromatic și textural în ambianța localului. Capacul unei sticle de bere, supradimensionat, a inspirat realizarea unor corpuri de iluminat moderne, cu aluzii vintage. Batalioane de rame, grupate strâns pe pereți, conțin câteva fotografii de epocă, dar cele mai multe, rezervate viitorimii, au un rol decorativ și simbolic.

2_14

Orga de aramă a distribuitorului de bere este piesa de rezistență care face racordul între medieval și modern, între tehnologia ostentativ afișată a epocii industriale și una din cele mai vechi licori fermentate. Pancartele suspendate, cu inscripții cosmopolite și desene dezinvolte, familiare tinerilor – și nu numai lor – în vremea de azi, susțin cu ingeniozitate și umor atmosfera jovială inerentă oricărei berării.

3_Hanu Berarilor

Lucrările de restaurare, complexe, minuțioase și presărate inevitabil cu surprize și suplimentări, au fost în chip fericit urmate de cele de amenajare interioară, lansând un dialog cordial între vechi și nou, între valorile istorice și loisir-ul efemer.

PROIECT: Casa Oprea Soare – Hanu’ Berarilor; ADRESĂ: str. Poenaru Bordea nr. 2, București; CONCEPT VIZUAL SPAȚII NEISTORICE ȘI MOBILARE INTEGRALĂ: Twins Studio, arh. Mihai Popescu; PERIOADA DE EXECUȚIE: 2022-2023

 

Proiect prezentat în igloo #217 /POV: arhitectură, film, scenografie, oraș / decembrie 2023 – ianuarie 2024

 

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0