Design echilibrat cu o notă de ludic. Bine aţi venit la Hippo’s House by Kulcuş

Situat într-un complex rezidenţial nou din Bucureşti, acest apartament cu două camere şi o suprafaţă de numai 40 mp are un aspect echilibrat şi aerisit, „condimentat” cu elemente ludice. Amenajat pentru a fi închiriat în regim hotelier, el a fost gândit pentru a se plia pe mai multe gusturi, astfel încât orice utilizator – fie că este vorba de o persoană aflată în călătorie de afaceri sau de o familie pe timp de vacanţă – să aibă parte de o şedere cât mai plăcută.

Cum nuanţele neutre sunt mereu o idee bună pentru acest tip de program, arhitecta Anca Ionescu de la Kulcuş a mizat pe tonuri de gri, negru şi, desigur, alb, pentru amplificarea spaţiului. Acestea sunt punctate cu accente din materiale naturale, precum piesele de mobilier din lemn, covorul din ţesătură sau fotoliul din piele ce constituie un veritabil obiect de design. Tot din piele au fost realizate şi mânerele dulapului din bucătărie, transformând, astfe, un element practic într-un detaliu neaşteptat şi insolit.

Camera principală a fost transformată într-un spaţiu multifuncţional format dintr-un mic vestibul, o bucătărie complet utiliată şi un living cu birou. Vestibulul este marcat de un corp de mobilier ce este, în acelaşi timp, dulap pentru depozitarea genţilor de voiaj şi a pantofilor, cuier şi băncuţă. Bucătăria este separată de living printr-un corp de bar pentru servit masa ce încorporează şi chiuveta, lăsând, astfel, mai mult spaţiu pentru electrocasnice.

Opus acccesului în baie a fost amplasată zona de birou, decorată cu fotografii – de altfel, prezente în întreaga amenajare – şi cu capul de hipopotam care dă numele proiectului. Livingul învecinat cu terasa conţine o canapea extensibilă şi o zonă de media, cu televizor şi pick-up, ultimul aducând în spaţiu o discretă notă de vintage.

Deşi separat şi echipat doar cu strictul necesar, dormitorul continuă în mod coerent linia generală, cu nuanţe neutre, lemn şi o pată de culoare pe pat. iar baia este scoasă din anonimat printr-un joc de texturi discret, dar de efect. Ghivecele cu plante prezente în fiecare încăpere şi corpurile de iluminat cu linii simple, de inspiraţie industrială, completează întregul, creând o atmosferă de casă departe de casă.

PROIECT: Kulcuş, arh. Anca Ionescu; FINALIZAT:2019