fbpx

Hotelul Courtyard by Marriott – transparență și claritate cu ajutorul sticlei Guardian Glass

Pentru clădiri cu fațade vitrate deschise fie către o priveliște extraordinară sau pur și simplu spre viața pulsantă a orașului, așa cum este noul hotel Courtyard by Marriott din nordul Capitalei, transparența și claritatea sticlei sunt instrumente de proiectare arhitecturală.

„Am folosit caracteristicile sticlei Guardian Glass pentru a exprima segregarea funcțiunilor după gradul de permeabilitate interior-exterior. Astfel, la parter este utilizată sticla absolut transparentă, fără nicio reflexie, ceea ce îl face să devină accesibil, fluent și legat de exterior. Iar la etajul 1, unde sunt sălile de conferințe, este utilizată sticla cu coeficient de oglindire puternic ce lasă să se vadă din interior către exterior, dar nu invers. Exprimarea clară a relației exterior-interior presupunea o sticlă cu dimensiuni mari, care să acopere înălțimea etajelor. Fațadele vitrate ale parterului și etajului 1 au constituit o provocare din punct de vedere tehnic: de la transport, montaj până la detalii de prindere. Cu sticla Guardian Glass am acoperit însă fără probleme dimensiuni verticale ample, de până la 6 metri pentru etajul 1 și 5 metri la parter, fără a avea separare pe orizontală”, a explicat Ivona Amariței, arhitect, senior partner Cumulus.

Așadar, arhitecții au combinat în mod creativ două tipuri de sticlă pentru parter și etajul 1, folosind Guardian Clarity™ și SunGuard ® HD Diamond 66.

HRE_ (21)

Sticla anti-reflexivă Guardian Clarity™ produsă de Guardian Glass permite pătrunderea unei cantități mai mari de lumină, reduce reflexia și este caracterizată de proprietăți optice remarcabile. Creată prin utilizarea celei mai avansate tehnologii, Guardian Clarity este ideală pentru acele proiecte de arhitectură și contexte specifice unde este dezirabilă o transparență deosebită, iar obstacole precum strălucirea și reflexia excesivă sunt depășite. Comparativ cu sticla standard, Guardian Clarity™ reduce reflexia de la 8% la aproximativ 0,7%, în timp ce crește transmiterea luminii de la 90% la 98%, creând o experiență de vizualizare aproape perfectă, fără distorsiuni prin sticlă.

HRE_ (1)

Sticla Guardian Clarity™ are capacitatea de a combina rezistența și frumusețea, maximizând vizibilitatea și minimizând reflexia luminii. Clarity, disponibilă în oferta standard de sticlă cu conținut redus de fier Guardian UltraClear, se distinge printr-un aspect de masă clar precum cristalul.

HRE_ (29)

Guardian SunGuard® HD Diamond 66 – sticlă cu control solar și durabilitate ridicată
Claritatea și performanța energetică sunt atributele care recomandă această sticlă arhitecților, proprietarilor, dezvoltatorilor, constructorilor care doresc să creeze o clădire confortabilă, cu o fațadă luminoasă, modernă. Pelicula foarte rezistentă permite utilizarea în soluție monolitică (montare pe suprafețele din interior) și asigură o claritate optică excelentă împreună cu o semnificativă performanță energetică, calități asociate în mod tradițional cu acoperirile pirolitice. Sticla transparentă și neutră este net superioară versiunii float standard. SunGuard® HD Diamond 66 aduce atributele de îndrăzneț și strălucire proiectelor de clădiri ale secolului 21 fără a compromite transmisia luminii naturale, distorsionarea culorilor sau priveliștile exterioare, recomandând acest produs prin upgrade estetic și performanță superioară față de sticla pirolitică tradițională.

http://guardian-possibilities.com/

HRI_ (25)

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0