fbpx

Ian Simpson – Simpson Haugh and Partners va susține o prezentare în cadrul evenimentului Share Bucharest 2017

De la inceputurile sale in 1987 si pana in prezent, creativa companie de arhitectura SimpsonHaugh and Partners a construit un impresionant portofoliu de proiecte acoperind o varietate de sectoare precum cel cultural, educational, residential, commercial samd, interventii arhitecturale situate atat in Marea Britanie cat si in strainatate. Metoda de abordare inovativa avand drept tel atingerea zenitului in ceea ce priveste excelenta in design, s-a materializat in proiecte premiate de-a lungul timpului cu numeroase titluri, compania fiind considerata recent de Building Design, biroul de arhitectura al anului.

simpsonhaugh-one-blackfriars-london-002

Ian Simpson, co-fondator si partenerul ce initiaza si supervizeaza activitatea creativa a biroului, se va alatura invitatilor evenimentului Share Bucharest de anul acesta, cu o prezentare despre One Blackfriars, Londra, proiect nascut din intentia companiei de a crea arhitectura de calitate. Cele trei elemente componente ale complexului ce contine 274 de apartamente, 161 the camere de hotel si 6 unitati comperciale exploreaza tipologii arhitecturale diferite (turnul, cladirea-podium) ce „lucreaza” imperuna pentru a crea rute pedestre ce ghideaza vizitatorul spre o piazeta urbana localizata central acestei compozitii volumetrice.

La cei 170m inaltime, eleganta silueta a turnului domina decupajul de cer, fara a aparea strain contextului din care pare a imprumuta: liniile geometrice fluide si transparenta cortinei de sticla imprumuta din lumina si culoarea locului, rezultatul fiind un volum sculptural care pare a se disipa printre nori. Meticuloasa fatada dubla se materializeaza la intalnirea dintre pragmatism si arta, panourile componente variind de la static la mobil, de la opac la transparent si acoperind o paleta de cincisprezece culori metalice. Spatiul dintre cele doua straturi ale fatadei devine gradina accesibila publicului.

Daca turnul reprezinta expresia intimitatii, elementul public se accentueaza coborand spre baza: baruri, restaurante si diverse spatii de recreere animeaza baza complexului si populeaza piazeta.Una dintre cele mai valoroase interventii arhitecturale din aceasta zona a Londrei, One Blackfriars se inscrie in randul altor proiecte de succes ale companiei precum Urbis, No 1 Deansgate, The Manchester Museum, Beetham Hilton Tower, Parkway Gate, parte din Battersea Power Station in Londra, Queen Elisabeth Hall in Antwerp si multe altele.

simpsonhaugh-one-blackfriars-london-001

Pentru SimpsonHaugh and Partners, viitorul rezerva noi oportunitati de a testa tipologii arhitecturale care contribuie la imbunatatirea calitatii vietii si a spatiului urban la nivel global.

Forumul SHARE, cel mai amplu eveniment adresat arhitecților, inginerilor și contractorilor, din prima parte a anului, va avea ca teme: arhitectura de interior și confortul ambiental, arhitectura peisagistică și de infrastructură, sticla în arhitectură, proiectarea structurilor și fațadelor de sticla. Evenimentul este organizat de ABplus events și Ordinul Arhitectilor din Romania.

Pentru înscrieri și informații despre cele 4 conferințe din cadrul forumului consultați următoarele pagini web www.share-architects.com și www.iegis.eu, www.ielaud.eu, www.ieglass.eu, www.contractor.com.ro.

 

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0