fbpx

Ideal Standard dezvăluie noua colecție atemporală Tipo-Z în cadrul Together World Tour – Londra

Seria unică de evenimente cinematografice a Ideal Standard, Together World Tour, a ajuns la Londra, explorând scena iconică și diversă a designului din oraș.

Together World Tour, seria de evenimente inovatoare a Ideal Standard, creată special pentru comunitatea internațională de arhitectură și design, s-a oprit la Londra pe 23 septembrie pentru al treilea dintre cele șase evenimente care au loc pe tot globul. O fuziune inovatoare de conținut digital racordat la realitatea fizică, Together World Tour își propune să inspire participanții prin incursiunea în cultura designului celor șase orașe unice.

După succesul primelor două evenimente de la Milano și Berlin, prin care Ideal Standard a lansat noile game Linda-X și Extra din cadrul Atelier Collections, evenimentul de la Londra a dezvăluit Tipo-Z, piesa emblematică din cadrul Atelier Collections. Colecțiile sunt influențate de bogatul patrimoniu de design al mărcii și sunt rezultatul parteneriatului cu studioul italian de design Palomba Serafini Associati (PS + A) și cofondatorul său Roberto Palomba, care este și directorul de design al Ideal Standard.

Ideal Standard_Tipo-Z_4

Cel mai recent film din serie a prezentat creativitatea inepuizabilă a Londrei și influența sa asupra comunității de design, inclusiv dezvoltarea Tipo-Z. De la celebrul artist Soheila Sokhanvari la designerul vestimentar și de modă Darren Cross, captivantul eveniment a prezentat unii dintre cei mai celebri artiști din Londra și a explorat totodată câteva momente de referință din istoria sa atât de creativă.

Acest moment a fost primul din serie care a fost prezentat la un eveniment fizic, expoziția de Design de la Londra, fiind de asemenea transmis în direct de pe microsite-ul Together World Tour. La expoziție, Ideal Standard a găzduit și câteva sesiuni unice și creative bazate pe temele-cheie evidențiate în film, inclusiv forumuri cu Soheila și Darren. Participanții la expoziția de Design de la Londra au putut, de asemenea, să ia parte la prima prezentare în Marea Britanie a Atelier Collections la standul Ideal Standard.

Comentând asupra evenimentului, Jan Peter Tewes, CEO al Ideal Standard International, a declarat: „De secole, bogata diversitate a Londrei i-a permis să conducă lumea în materie de design, artă, muzică și multe altele. Amestecul de cartiere și culturi contribuie la crearea energiei pentru care Londra este cunoscută și asta ne-a stimulat să pătrundem în profunzimea fenomenului. A fost minunat să ni se alăture, online, comunitatea internațională de design, precum și participanții la expoziția fizică de Design de la Londra, pentru a explora modul în care această atitudine londoneză distinctă a dus la lansarea Tipo Z.

O piesă emblematică de la Atelier: Tipo-Z

Tipo Z este piesa centrală a colecțiilor Atelier și o reimaginare modernă a lavoarului atemporal Zeta al lui Gio Ponti, creat de arhitectul și designerul italian în 1954. Abordarea designului drept concept atemporal este noțiune-cheie ce stă la baza Atelier și Tipo-Z, valorificând trecutul, prezentul și viitorul pentru inspirație.

Ideal Standard_Tipo-Z_sketch

Lavoarul emblematic al Atelier Collections își are rădăcinile în lavoarul Zeta original, precum și în designul și diversitatea culturală a orașelor precum Londra pentru a crea un lavoar unic, statuar, cu caracter distinct. Folosind tehnologia de ultimă oră, Tipo-Z a fost turnat ca o piesă singulară, fără niciun decalaj între lavoar și piedestal, creând o formă completă, singulară, care nu ar fi fost fezabilă din punct de vedere tehnic în 1954. Datorită acestor progrese tehnologice, Ideal Standard a folosit materiale și metode noi pentru a crea un lavoar durabil, ușor, ultra-subțire.

Roberto Palomba, cofondator al PS + A și director de design la Ideal Standard, a declarat: „Tipo-Z este o evoluție naturală a lavoarului original Zeta al lui Gio Ponti, inspirat din viața modernă, din diversitatea și perspectiva diferitelor culturi, precum și din moștenirea bogată în materie de design a Ideal Standard pentru a crea o piesă unică pentru baia din zilele noastre.

Ideal Standard_Tipo-Z_2

„Tipo-Z a fost sculptat într-o siluetă arhitecturală, monolitică, exprimând eleganța și permițându-i să devină vedeta băii. Credem în proiectarea pieselor care depășesc limitele a ceea ce a existat în trecut și ne provoacă să reflectăm la ceea ce știm despre designul băilor. Prin surprinderea elementelor elegante, iconice pe care le-a exprimat Zeta, i-am reinventat forma și am folosit noi tehnologii și materiale pentru a crea un lavoar unic, ușor și simplu, o piesă singulară.”

Următorul eveniment al turneului Together World Tour va avea loc la Paris, iar ultimele două la Dubai și Shanghai. Pentru a vă înscrie la aceste evenimente, a le vizualiza pe cele anterioare și a accesa conținut suplimentar exclusiv, vizitați www.togetherworldtour.com.

Ideal Standard_Tipo Z_1

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0