fbpx

igloo 106. People Meet in Architecture

Întorşi de la Veneţia, v-am pregătit un dosar special despre ediţia de anul acesta a Bienalei de Arhitectură, desfăşurată sub motto-ul “People Meet in Architecture”. Veţi putea afla care au fost pavilioanele noastre preferate şi evenimentele care ne-au atras atenţia. Am stat de vorbă şi cu echipele care au realizat cele două proiecte ce reprezintă in acest an România, 1:1 şi Superbia, şi care s-au bucurat de numeroase aprecieri atât din partea presei internaţionale, cât şi a publicului.

igloo 106. People Meet in Architecture

În paginile igloo 106, mai puteţi citi despre:

Petrom City

Noul sediu Petrom din Bucureşti îşi propune să fie o afirmaţie de proporţii deloc neglijabile a principiilor unei companii aflate în plină dezvoltare. Filosofia brandului, dezvoltată în jurul triadei pionierat – parteneriat – profesionalism trebuia exprimată cât mai fidel de proiectul ce urma să aducă angajaţii, răspândiţi în peste 10 clădiri, într-un singur loc, un sediu al comunicării deschise, informaţiei şi dezvoltării.

Două feţe ale locuirii

În vechiul cartier românesc Şcheii Braşovului de la poalele Tâmpei, unde case din vremuri trecute, înghesuite şi modeste, generează un labirint de străduţe cu mult farmec şi spirit de comunitate, arhitectul Răzvan Dracea a creat o locuinţă unifamilială care, prin exteriorul neutru, se integrează armonios în specificul zonei, dar care, în interior, în spaţiul privat, fascinează prin imaginea modernă.

Centrul Cultural Gabriela Mistral, Santiago de Chile

Proiectul prezentat în aceste pagini este un exemplu de structură deja existentă care a primit o a doua şansă, după incendiul care a devastat-o în anul 2006. Astăzi, noua clădire constituie un canal important de promovare a activităţilor pe care le găzduieşte, împingând oferta culturală şi către exterior. Ea oferă oraşului o infrastructură publică nouă, contemporană, tocmai printr-o serie de spaţii publice de calitate ridicată: vorbim de un spaţiu dedicat artelor şi culturii, deschis publicului, care integrează comunitatea locală în activităţile sale zilnice.

O casă valenciană

Frumuseţea atipică, accidentată, a peisajului stâncos în care se desfăşoară proiectul a dus la o abordare cu totul şi cu totul specială a temei, fără să contrazică, totuşi, legile gravitaţiei. Astfel, casa se desfăşoară pe trei niveluri, ocupând semnificativ mai puţin spaţiu decât lasă impresia la prima vedere. Volumetria casei se conformează treptelor terenului, fiecare etaj extinzându-se pe suprafaţa lăsată liberă de versantul de piatră ce caracterizează amplasamentul. Materialul din care a fost construită casa – cărămida – este în mod interesant tectonic, masiv şi, în acelaşi timp, apt să îmbrace forme moderne, ieşite din canoanele estetice uzuale.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0