fbpx

Igloo 122 – Un an la înălţime!

Începem primul număr al acestui an cum se cuvine, în plină iarnă, a se citi cu recomandări călduroase pentru cei care se încumetă să înfrunte gerul şi cu poveşti la/pe înălţime pentru cei care preferă confortul unei locuinţe calde.

Am pregătit un dosar despre trei dintre cele mai spectaculoase turnuri moderne, care se remarcă prin puterea de a aduce schimbări de paradigmă şi concept – The Met redefineşte creative şi ecologic locuirea pe verticală în zonele tropicale, Aqua Tower relaţionează cu ţesutul urban, dovedindu-şI astfel sustenabilitatea. Cât despre Mode Gakuen Cocoon Tower din Tokio, un campus universitar cu totul ieşit din comun, trebuie precizat de la început că reprezintă o adevărată sursă de inspiraţie pentru cei aproximativ 10.000 de studenţi pe care îi adăposteşte.

Igloo 122 - Un an la înălţime!

Tot din acest număr, aflaţi povestea “copacului tehnologic” propus de echipa DSBA în competiţia pentru Taiwan Tower dintr-un interviu cu arhitectul Dorin Ştefan.

Igloo 122 - Un an la înălţime!

O construcţie inedită pe înălţime, care se remarcă printr-un concept inspirat din tehnica origami este şi clădirea de birouri proiectată de arhitecta franceză Manuelle Gautrand, amplasată în imediata vecinătate a Arcului de Triumf.

Igloo 122 - Un an la înălţime!

Revenind la peisajul autohton, ne-a atras atenţia o recentă restaurare din Bucureşti. Este vorba de cafeneaua Vecchio, situată la intersecţia străzilor Şepcari şI Covaci, despre care se spune că este chiar prima cafenea a Bucureştilor, construită spre sfârşitul secolului al XVIII-lea. Cum a reuşit echipa de proiectare să îmbine vechiul cu noul, vă lăsăm să descoperiţi din articolul din revistă şi, de ce nu, din experienţa personală.

Igloo 122 - Un an la înălţime!

Ne-ar fi plăcut să vă povestim despre casa Cantacuzinilor din Măgureni cu entuziasm – din nefericire, clădirea se află într-o stare de degradare avansată, la fel cum se întâmplă cu mare parte din ceea ce constituie patrimoniul naţional. Se pare că doar sătenii au grijă să-şi “valorifice” vechile ruine, lipindu-şI casele şI grajdurile de zidurile cantacuzine.

Igloo 122 - Un an la înălţime!

În schimb, proiectele prezentate în suplimentul de cultură Oogli sunt originale şi optimiste. Amintim cîteva: albumul “Colorând griul”, sub semnătura lui Cosmin Năsui, lucrările artistului Ciprian Mureşan, prezentat de The New York Times ca “unul dintre cei câţiva tineri artişti români cu un talent remarcabil”.

Igloo 122 - Un an la înălţime!

Igloo 122 - Un an la înălţime!

Numărul igloo 122 îl puteţi comanda aici.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0