fbpx

Igloo 126: Mix de vară

În acest număr de început de vară, cu soare şi multă energie, am strans o serie de proiecte care, dincolo de calitatea arhitecturală şi de diversitatea programelor pe care le prezintă, ne-au atras prin poveştile interesante pe care le au în spate şi pasiunea celor implicaţi în realizarea lor.

Igloo 126: Mix de vară

Celebrul arhitect portughez Eduardo Souto de Moura, prezent la Bucureşti în cadrul ROCAD, ne introduce, prin intermediul unui interviu acordat cu amabilitate, în universul pragmatic şi totuşi încărcat de poezie al arhitecturii sale, după care descoperim în dosarul acestei luni trei dintre proiectele sale recente şi deja emblematice: Stadionul din Braga – un proiect sportiv inovativ, inspirat din amfiteatrele greceşti, Burgo Tower – landmark urban în Porto, într-o zona în afara oraşului tradiţional şi Casa das Historias – noul muzeu din Lisabona dedicat artistei Paula Rego.

Igloo 126: Mix de vară

Din ţară, vă invităm să descoperiţi povestea unei case din Târgu Mureş, unde eforturi impresionante au fost depuse de arhitecţi pentru a păstra vechea structură existentă pe teren, amenajarea senzorială a unei agenţii de publicitate, dar şi îndrăzneţul Maison 13, un restaurant-boutique creativ găzduit de o frumoasă clădire din zona Icoanei. Ne oprim şi prin Centrul vechi al capitalei, între vechi şi nou: restaurantul Negresco ne dezvăluie o restaurare de calitate, în colaborare cu artişti şi meşteri din ţară şi din străinătate, iar Gelato Mio ne îmbie cu amenajarea-i veselă şi colorată, ca o vitrina de îngheţată. Cele trei hoteluri semnate de Matali Crasset, Hi matic, Dar Hi şi Hi Hotel redau un concept practic care se diferenţiază de codul tipologic al hotelurilor convenţionale.

Igloo 126: Mix de vară

Tot în acest număr găsiţi şi proiectele câştigătoare la cea de-a şaptea ediţie a European Prize For Urban Public Space 2012. De această data juriul a acordat premiul special pentru două proiecte – unul din Ljubljana, Slovenia şi celălalt din Barcelona, Spania.

Printre uneltirile cultural-artistice din Oogli de iunie povestim despre Trienala de artă de la Paris, despre cea dea şaptea ediţie a târgului Autor şi despre Visul lui Adalbert.

Revista poate fi comandată aici.

Igloo 126: Mix de vară

Igloo 126: Mix de vară

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0