fbpx

Igloo #130 – Vinării

E octombrie, luna în care se culeg strugurii şi se degustă vinul, luna poveştilor şi a locurilor primitoare, cu interioare şi decoruri sofisticate, perfecte parcă pentru a ne face toamna mai plăcută. Această atmosferă specială am încercat să o transpunem şi noi în paginile noului număr Igloo, în care, pe lângă seria de proiecte de vinării – adevărate oaze pentru iubitorii de vin şi artă, dar şi arhitectură – am ales să prezentăm două restaurante recent realizate care prin amenajările şi detaliile de decor reuşesc să îi îmbie pe trecători să le treacă pragul şi îi conving să revină.

Nu lipsesc recomandările în materie de design, spaţii publice, patrimoniu şi nici impresiile noastre după cele patru zile de vernisaje şi discuţii ce au avut loc în cadrul Bienalei de la Veneţia din acest an.

Igloo #130 - Vinării

Din sumar:

Misiunea de a construi o vinărie devine din ce în ce mai dificilă pe masură ce producătorii încearcă să stabilească o relaţie mai prietenoasă cu clienţii prin adăugarea unor spaţii de cazare şi de evenimente. Am selectat pentru dosar trei proiecte din colţuri diferite ale lumii care ilustrează provocările şi versatilitatea programului: eleganta vinărie din Bordeaux, Cheval Blanc, realizată de Christian de Portzamparc, vinăria Merus, din California şi cunoscuta vinărie Peregrine localizată în pitoreasca Gibbson Valley (cea mai sudică regiune viticolă din lume) din Noua Zeelandă.

Igloo #130 - Vinării

Igloo #130 - Vinării

Igloo #130 - Vinării

L’Atelier Café şi Biutiful sunt două dintre destinaţiile pe care le recomandăm pentru această toamnă, alături de celelalte restaurante selectate în noul album igloobest – Restaurante din România.

Igloo #130 - Vinării

Completam secţiunea arhitecutură cu Hotelul de pe lacul Floreasca, proiect realizat de Mânadelucru şi clădirea de birouri R. proiectată de firma de arhitectură TECON, proiect devenit deja un reper urban în zona din vecinătatea pieţei Unirii.

Igloo #130 - Vinării

Oogli aduce în atenţie mult mediatizatul film “Despre oameni si melci”, filmul de pe buzele tuturor încă de la început de toamnă, când a avut loc lansarea pe marile ecrane, dar şi proiectul derulat de Asociaţia culuturală Make a Point prin care Turnul de apă din Pantelimon va fi transformat în „Turnul de artă”.

Igloo #130 - Vinării

Despre toate acestea, dar şi despre noutăţi şi subiecte din domeniul arhitecturii găsiţi în numărul de octombrie Igloo pe care îl puteţi comanda aici.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0