fbpx

Igloo #137: Transformări

V-am pregătit pentru această lună călduroasă de mai un nou număr Igloo, vesel şi optimist, în care am strâns o serie de proiecte cu caracter exemplar, recuperări şi valorificări ale unor clădiri existente, cu mult potenţial.

Igloo #137: Transformări

Cele patru proiecte prezentate în dosar, diferite ca scară şi funcţiune, se remarcă prin creativitatea şi profesionalismul procesului de conversie, generând spaţii moderne şi confortabile, devenite reper pentru zonele în care sunt inserate.

Igloo #137: Transformări

Un complex de hangare pentru hidroavioane din Tallin, construit la începutul anilor XX – prima construcţie realizată din beton armat si oţel, a fost transformat într-un spectaculos muzeu maritim, iar în Praga, fostul turn de televiziune din anii 80 a devenit un inedit boutique-hotel ce poartă semnatura Atelier SAD.

Igloo #137: Transformări

Un alt exemplu vine din zona alpină franceză, unde o casă tradiţională de fermier a fost complet regândită de JKA + FUGA şi transformată într-un spaţiu de cazare de lux. Din Anglia, ne-a atras atenţia un proiect recent realizat de AR Design Studio care a constat în transformarea grajdurilor conacului dintr-o micuţă localitate din Hampshire într-o locuinţă modernă şi luminoasă.

Igloo #137: Transformări

Igloo #137: Transformări

Din România, prezentăm berăria Hanul cu tei, una dintre cele mai noi destinaţii din Centrul Vechi al capitalei, un spaţiu modern şi versatil care valorifică din plin caracteristicile speciale ale clădirii istorice în care se află.

Igloo #137: Transformări

Ne oprim în acest număr al revistei şi asupra unei clădiri deosebite de patrimoniu din Bucureşti, care găzduieşte cunoscuta librărie Cărtureşti Verona: arhitectul Şerban Sturdza, proprietar al clădirii şi autor al intervenţiilor realizate de-a lungul anilor, ne-a dezvăluit povestea transformării acestei frumoase case într-unul dintre cele mai frecventate locuri ale capitalei.

Igloo #137: Transformări

Centrul de conferinţe de la Olăneşti, realizat de arhitectul Adrian Spirescu, armonios integrat în peisajul remarcabil al zonei, este un spaţiu perfect pentru a găzdui evenimente de afaceri pentru un public cu standarde ridicate în privinţa confortului şi a calităţii designului.

Igloo #137: Transformări

Coperta prezintă un proiect semnat Magma Architecture, Olympic Shooting Arenas, realizat pentru Jocurile Olimpice in 2012, care, alături de alte proiecte interesante şi interviuri cu arhitecţi şi artişti, face parte din ancheta realizată de Sabin Borş despre arhitectură, sunet şi spaţialitate.

Igloo #137: Transformări

La rubrica oogli, vă aşteaptă un interviu amplu cu tânărul artist Mircea Cantor (câştigător al premiului Marcel Duchamp), care a fost prezent la Bucureşti pentru deschiderea expoziţiei Q.E.D. la MNAC (de vizitat până în luna iunie a anului viitor).

Igloo #137: Transformări

Numărul de mai aduce şi surprize: cititorii vor beneficia de reduceri speciale de 30% în magazinele Desigual şi primesc o bere din partea Heineken dacă vin cu revista la Hanul cu tei.

Numărul 137 Igloo se găseşte în chioşcurile de presă şi librării şi poate fi comandat online aici: http://www.igloo.ro/habitat/137/

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0