fbpx

igloo 2022: cele mai vândute și citite cărți din an

Iată-ne ajunși și în acea magică perioadă din an – cea a bilanțurilor și a retrospectivelor. O perioadă-sinteză care ne oferă claritate și viziune de ansamblu asupra cărților și a revistelor publicate, a evenimentelor, întâlnirilor și a momentelor-cheie, dar și asupra schimbărilor necesare și curajoase cu care ne mândrim astăzi, la 21 de ani împliniți de curând. 

 

Și pentru că v-am vorbit despre cărți, haideți să vă împărtășim și lista celor mai vândute, citite și iubite publicații din acest an. Una care acoperă întreaga noastră plajă de colecții și care nu vorbește despre cifre, ci despre cărți exemplare din punct de vedere grafic, cu cercetări și anchete serioase în spate, despre multa muncă a echipei și a colaboratorilor igloo, dar, mai ales, despre entuziasmul, sprijinul și aprecierea voastră.

București – Oraş Art Deco, apărut în colecția igloopatrimoniu și aflat la cea de-a treia reeditare, spune deja multe despre cât de îndrăgit a fost acest album de fotografie de arhitectură. O carte de colecție care propune o revizitare generos ilustrată a Bucureștiului interbelic sub semnul arhitecturii Art Deco, devenită amprenta estetică a unui mod de viață exuberant și jovial, un adevărat spirit al vremii.

Pitoresc mediteraneean în arhitectura Bucureștiului interbelic este noua carte-obiect din colecția igloopatrimoniu cu care ne mândrim, proaspăt publicată și care a urcat cu avânt în vârful listei. Acest proiect de cercetare extrem de particular documentează și prezintă valoarea arhitecturală a unei stilistici „exotice”, „minore”, de inspirație maură, florentină, venețiană, balcanică – într-un cuvânt, meridională sau mediteraneeană – ca expresie a unor regionalisme autentice sau de import, grupate sub umbrela eclectismului pitoresc. O carte cât o vară întreagă pe coasta blând-însorită a Mediteranei.

Soft City. Densitate, diversitate și proximitate pentru viața urbană de David Sim, arhitect și consultant în prestigioasa echipă Gehl Architects, a devenit rapid un reper pentru mulți specialiști ai mediului urban interesați de cum funcționează și cum se pot crea cartiere, comunități și orașe cu adevărat sustenabile și reziliente. O carte care ne demonstrează câtă nevoie avem un oraș mai flexibil, mai tolerant și mai incluziv, cu grijă pentru viața de zi cu zi.

Interioare XS din România 2022, publicat în colecția igloobest, un ghid al locuirii în spații mici, inteligente, primitoare și intime. Un album dedicat amenajărilor de interior, care ne arată că un spațiu restrâns (ca și, uneori, bugetul), atunci când lucrezi cu arhitecții potriviți, capătă noi dimensiuni creative și funcționale.

Pensiuni tradiționale din România 2022, apărută în aceeași colecție igloobest, o carte-călătorie care dezvăluie 16 locuri și tot atâtea povești în toate cele patru zări ale țării, în care respectul și iubirea pentru tradiție, pentru meșteșugul ridicării caselor de odinioară sunt primordiale. Diferența e dată de obiceiurile regiunilor și de specificul arhitecturii vernaculare din Deltă până în Oltenia, și din Muntenia până în Transilvania și Moldova.

Drept de cetate. De la „orașul-lume” la „orașul sfertului de oră” de Carlos Moreno, expert în problematica orașelor și a teritoriilor viitorului, consilier științific al unor importanți actori de pe scena vieții urbane. O carte esențială, profund umanistă, care plasează omul și realizările sale în centrul ecuației, pe fundalul mutațiilor reprezentate de urbanizarea și metropolizarea lumii. Este totodată o cercetare care ne vorbește despre orașul proximității, al sfertului de oră, despre cum putem crea metropole durabile și orașe mai vii. 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0