fbpx

Noul igloo 220 ▪ Reviste experimentale de arhitectură

Dosarul noului număr igloo revine la o căutare esențială pentru orice revistă de arhitectură – relația dintre text și spațiul construit – și privește către câteva propuneri editoriale inedite de reviste experimentale de arhitectură. Am ales publicații care ne plac și care ne inspiră, reviste altfel, surprinzătoare, care propun un discurs diferit, într-un exercițiu critic alternativ, dar nu mai puțin ludic, titluri a căror existență pe hârtie devine un manifest grafic și editorial.

 

#limitededition apare cu o meta-copertă care marchează atât tema dosarului 220, dar care vorbește și despre experiența noastră, uneori reflexivă, uneori autoironică, dar mereu în căutarea unei formule editoriale care să ne definească.

 

Veți descoperi șase proiecte editoriale cu un profil eclectic, diferite în tonalitate, dar pe care le leagă aceeași preocupare pentru creativitate și experiment și care rămân într-o puternică legătură cu spațiul concret prin existența lor pe hârtie. Vă invităm să citiți în paginile igloo despre cele șase reviste pe care le-am ales: MacGuffin, MONU, Apartamento, PIN-UP, San Rocco și Log.

Căutarile din rubrica de Arhitectură ne-au purtat de această dată în locuri dintre cele mai diverse, schimbând culori, forme și texturi – de la atmosfera tipic bucureșteană din deja legendarul cartier Floreasca (proiect semnat Melon Design Studio), la cadrul natural din Dumbrava Vlăsiei (proiect alt.corp), la destinații cu iz istoric (Mercure Conacul Cozieni, proiect Studio3plus). Am avut în vedere amenajări spectaculoase, care deschid locuirea urbană către un echilibru natural (proiectul Dofinteriors) sau proiecte care pun accent pe o experiență urbană comunitară, senzorială (BARTON, proiect Anda Zota & MuroMuro).

 

Un spațiu inedit prin profilul său funcțional este Spitalul Veterinar Transilvania (proiect Ioka Design), care reușește să propună o atmosferă primitoare pentru prietenii noștri necuvântători și însoțitorii lor.

Rubrica de Patrimoniu ne invită la Casa Artelor din Sibiu (restaurată de Format4), iar Proiectele internaționale, în ton cu vremea, ne duc în călătorie: Ciclade, Peloponez, Menorca – trei hoteluri care invită subtil la o locuire înăuntru, dar, mai ales, la o descoperire a peisajului în care și-au găsit locul, discret și organic.

Reluăm temele din dosar în rubrica Design, care propune un dialog cu studioul Daniel&Andrew, despre designul grafic și rolul său în construirea identităților de brand, dar și despre digital vs. print. Rubrica este completată de un articol dedicat studioului Saint-Lazare din Paris și creațiilor lor de design grafic.

 

La Sustenabil puteți descoperi un proiect inedit al celor de la Snøhetta, Centrul Zimbaqua, o mină de pietre prețioase cu sistem de producție sustenabil și, de asemenea, prima mină din lume dedicată exclusiv femeilor. Ne întoarcem la hârtie și la potențialitățile sale în proiectul de design de obiect Paper Pleats, semnat de artistul Pao Hui Kao și la scaunul Plod, din hârtie reciclată al arhitecților britanici de la EBBA.

 

Rubrica În dialog aduce, ca de fiecare dată, două voci distincte și puternice în domeniile lor: arhitecta Ilinca Păun Constantinescu și artistul Șerban Savu – aduși laolaltă nu doar de intenția noastră jurnalistică, ci și de intuițiile lor creatoare care nu rămân niciodată desprinse de un interes autentic pentru oameni și viață.

Vara ocupă rubrica igloo likes care face o colecție de obiecte de design contemporan potrivite pentru cadrul perfect al unei povești estivale și care, dincolo de funcționalitatea lor atemporală, poartă cu ele bucuriile verii: timp liber, terase, evadare, aventură, apă, soare, grădini…

Numărul 220, de vară, nu putea să nu ne trimită în vacanță cu, deja celebrul, qamutiik – de data aceasta, în Bucovina. Descoperiți-i în igloo ospitalitatea, gastronomia, peisajele, poveștile și oamenii locului.

 

Începând cu igloo 218, revista apare la fiecare număr și într-o ediție limitată de doar 50 de exemplare, cu o copertă specială, de colecție, pentru iubitorii de (grafică și) arhitectură. 

De data aceasta, o copertă pentru cei care își amintesc de igloo ca despre „o revistă albă, despre spații”.

Și nu uitați, cel mai simplu și plăcut mod de a citi igloo rămâne: pe hârtie, în liniște, unde vreți voi. Ca abonat vă bucurați de oferte speciale, transport gratuit și veți fi printre primii cititori ai fiecărui număr (6 pe an). Prin abonare susțineți nișa jurnalismului de arhitectură.

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0