fbpx

Igloo la 15 ani. Petrecerea aniversară

Pe 22 noiembrie, la Fratelli Social Club, am sărbătorit alături de prieteni, arhitecți, colaboratori și parteneri, 15 ani de la apariția pe piață a primului număr al revistei. Lansată în 2001 sub numele de Habitat, revista a devenit un an mai târziu Igloo. habitat & arhitectură – o revista albă, despre spații. Astăzi este numită, simplu, Igloo, o revistă -album de arhitectură.

Prilej de întâlnire cu cei care, de-a lungul timpului, ne-au fost alături, petrecerea igloo – primii 15 ani s-a bucurat de prezența unui număr foarte mare de arhitecți, designeri, oameni de cultură, prieteni și parteneri mai vechi și mai noi igloo. În atmosfera animată de proiecțiile realizate în parteneriat cu Grohe – sponsorul creativ al evenimentului – și de muzica bună, cei prezenți au aflat parcursul igloo în cei 15 ani de activitate și s-au bucurat de noile produse lansate cu această ocazie.

Revista igloo #174
Numărul aniversar igloo adună subiecte sub tema Best of Ro. Numărul debutează cu un editorial despre începuturile și reperele igloo în cei 15 ani de existență și continuă cu un dosar dedicat Bienalei de Arhitectură din România. Păstrând noul format, de revistă-album, în cele 180 de pagini au fost selectate exclusiv exemple de arhitectură contemporană românească: o cramă cu limbaj și expresie actuală, o conversie responsabilă a unei locuințe interbelice, un imobil care dorește să fie mai puțin vizibil, o casă pe malul lacului deschisă generos spre lac.

Albumul igloo best – Case din România 8
După 9 ani de la inaugurarea colecției igloo best cu albumul „Case din România”, igloo a lansat în cadrul evenimentului volumul cu numărul 8 dedicat locuințelor individuale, cu exemple complet noi și fără a face compromisuri de calitate. Albumul prezintă o selecție de 14 noi proiecte ce privilegiază inovaţia. Adresat deopotrivă specialștilor, dar și celor interesați de domeniu, albumul poate reprezenta atât un instrument de informare în legătura cu situația arhitecturii domestice locale, dar și o colecție de sugestii pentru cei interesați de construcția propriei locuințe.

Banchiza Urbană #6
Banchiza Urbană salută, prezintă și susţine creativitatea și industriile creative. De fapt, face acest lucru încă de la prima apariţie, în 2014. După doi ani și în lumea din ce în ce mai trepidantă și mai nesigură a printului, continuă să susţină creativitatea în toate ipostazele ei, într-o nouă formă grafică, mai generoasă în conţinut și în numărul de pagini.

Noul site igloo.ro
Pentru a marca aniversarea celor 15 ani, igloo a lansat în cadrul evenimentului noua versiune igloo.ro – un site de arhitectură și domenii conexe mult mai complex, cu conținut propriu, cu tematică, subiecte și articole care completează informația din revista-album.

Cu sprijiul Lenovo, cei prezenți la eveniment au putut descoperi noua grafică a site-ului igloo.ro. Deschis tuturor consumatorilor de cultură vizuală, igloo.ro selectează și propune informația pe care pasionații de arhitectură și cultură urbană o caută, consumă, preferă.

Multe fotografii, zâmbete, urări aniversare și voie bună. Cam așa ar putea fi descrisă atmosfera de la petrecerea Igloo. Alături de partenerii evenimentului, am petrecut o seară specială, savurând vinurile Rasova și Amfiteatru Vitis, dar și cafea aromată Nespresso.

La finalul serii, invitații au primit noile publicații igloo și au fost conduși spre casă de mașinile oficiale ale evenimentului puse la dispoziție de BMW – Automobile Bavaria Group.

Mulțumim sponsorilor evenimentului: Axelen, Fundermax, Geplast, Glulam, Holdmann, Mobexpert, Pinum, Reynaers, Rockwool, Rovere Mobili, Sensio și partenerilor: Grohe, Automobile Bavaria Group, Fratelli, Ines Group, Lenovo, Amfiteatru Vitis, Nespresso, Rasova.

Mai multe fotografii de la eveniment aici

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0