fbpx

igloo likes: 5 măsuțe de la Oséa Interiors, pentru iubitorii de cafea și design

Showroom Oséa Interiors, București. Foto: Sabin Prodan

TEXT: Iuliana Dumitru; FOTO: courtesy of Oséa Interiors

Acasă, la birou sau în vacanță, indiferent de anotimp, o certitudine a fiecărei zile rămâne: momentul (sau momentele) în care timpul stă un pic în loc ca să ne savurăm cafeaua. Sau ceaiul. Sau 10 minute de lectură. Sau câteva fire verzi într-o vază. Oricum l-am umple, momentul se cere însoțit de o măsuță care să spargă rutina, să dea relief chiar și gesturilor mici și, mai ales, să înglobeze în forme compacte funcționalul și esteticul. Așa am ajuns la selecția următoare de măsuțe preferate pe care le-am descoperit la Oséa Interiors.

 

§

Common Comrades – moooi

 

Deși suntem obișnuiți să asociem creațiile moooi mai degrabă cu urbanul, familia aceasta de măsuțe trimite, cu liniile ei rustice și ludice, cu soliditatea veselă a lemnului de mesteacăn, la simplitatea vieții de la țară. „Fermierul”, „negustorul” sau „învățatul” satului sunt doar câteva dintre figurile pe care le ilustrează cele 6 piese din colecție.

Alanda ‘18 – B&B Italia

 

Schimbăm registrul și vă prezentăm o creație emblematică a anilor ‘80, revizitată acum ca omagiu adus celebrului arhitect și designer Paolo Piva. Masa se distinge prin microelementele sale arhitecturale, forma piramidală aproape amintind, prin repetiție, de un obiect magic.

Vicino – Molteni&C

 

Cât hi-tech încape într-o măsuță de cafea? Răspund Foster + Partners, care semnează designul mesei Vicino, în interiorul căreia se ascunde un sofisticat și subtil mecanism ce asigură mobilitatea transversală a blatului de marmură ori de lemn. Un obiect suplu, multifuncțional, pregnant contemporan, dar mai ales discret.

D.552.2 – Molteni&C

 

Rămânem în universul creativ Molteni&C și ne întoarcem în timp la colecția Gio Ponti, din care face parte această măsuță ce animă un dialog geometric, „acrobatic” chiar, între blatul ușor de sticlă și cadrul din lemn masiv de trandafir, cu picioare finisate în bronz satinat. O piesă cu adevărat atemporală, țintind perfecțiunea.

Xilos – Maxalto

 

Cine spune că o masă de cafea nu poate fi masivă? Piesele Xilos aduc în prezent o colecție lansată în anii ‘70, ce se distinge prin calitatea prelucrării lemnului, calitatea materialelor și o căutare minuțioasă a detaliilor fine. Modelul este extrem de stabil și impunător, în ciuda înălțimii reduse, și permite o configurare flexibilă, între blatul pătrat ori rotund și picioarele paralele ori încrucișate.

Un portofoliu generos de mobilier premium găsiți pe site-ul Oséa Interiors, dar și în showroomul din București, de pe Str. George Enescu 36.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0