fbpx

igloo likes: 5 proiecte de arhitectură de urmărit în 2022

Ultimii doi ani au adus arhitectura pe un plan mult mai privilegiat în ceea ce privește atenția care îi este cuvenită în orice context social. Mediul construit a devenit, brusc, o necesitate imediată și a fost de atunci supus dezbaterii.

Noile arhitecturi promit să medieze spațiile publice. Noile arhitecturi promit să fie proiectate pentru oameni, să devină permeabile și flexibile și să folosească strategii și principii sustenabile. 

Iată 5 proiecte în derulare care merită urmărite în 2022:

 

Biblioteca din Beijing, Snøhetta

igloo

Imagine: Snøhetta

Proiectul a fost dezvoltat în urma unui concurs internațional în 2018, iar șantierul a început în 2020. Centrul cultural va oferi un mediu contemporan pentru studiu, dezbateri publice, celebrând diversitatea culturală și socială a Beijing-ului. Proiectul este inovator, sustenabil, cu spații complet diferite de un mediu de lectură convențional. Șantierul urmează să fie încheiat în 2022. 

Mai multe aici.

 

Candid-tor, München, MVRDV

mvrdv_candid-tor_igloo

Imagine: MVRDV

Proiectul îmbină restaurarea unui complex deja existent cu dezvoltarea a două turnuri unite în etajele superioare, care vor deveni un nou landmark în peisajul construit al orașului. Noua arhitectură mizează pe a potența spațiile publice interioare și exterioare, conectând și articulând diverse tipuri de spații. În mijlocul întregului complex este prevăzută o piațetă verde, retrasă, care va putea fi utilizată de întreg cartierul. 

Mai multe aici.

 

House of Hungarian Music, Budapesta, Sou Fujimoto

017-20210602-liget_Soufujimoto_igloo

Imagine: Liget Budapesta

Probabil că e cea mai specială structură construită în Ungaria în ultima perioadă ⎼ e, practic, un acoperiș cu peste 100 de perforații, care permit copacilor din parc să crească sau care permit luminii să pătrundă în spațiile interioare. Totul învelit într-o coajă transparentă de sticlă. Această structură va găzdui săli de expoziție, săli de concerte, bibliotecă, săli de studiu muzical și birouri, conectând totodată construitul cu natura. 

 

San Pellegrino Flagship Factory, Bergamo, BIG

spff-image-by-big-01_original_igloo

Imagine: BIG

Arhitectura aici propune o revitalizare a elementelor arhitecturale clasic italiene: l’arco, la piazza, il viale, il portico. Totul este imersat în natură, într-o experiență care se deschide către peisajul spectaculos și care promite să conecteze interiorul și exteriorul. Proiectul are o aură atemporală, îmbinând raționalismul și clasicismul italian cu un limbaj contemporan, sustenabil. 

Mai multe detalii aici.

 

New Slussen, Stockholm, Foster and Partners

hero_1710_fp627915_slussen_fosterparters_igloo

Imagine: Foster and Partners

Probabil că va fi cea mai mare transformare urbană din Suedia, urmărind să creeze un mediu urban dinamic, sensibil la contextul istoric, dar și la noile nevoi sociale și de mobilitate. Acest nou cartier civic va asigura transportul către noile clădiri publici construite, va permite activități comerciale și culturale și va contura, practic, un nou stil de viață urban. 

Toate detaliile aici.

Vă vom ține la curent cu statusul 🙂

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0