fbpx

igloo likes: 6 fotolii sculpturale de la Oséa Interiors

Foto: Sabin Prodan

TEXT: Iuliana Dumitru

Am vizitat de curând proaspătul showroom Oséa Interiors din București, Str. George Enescu 36, și am rămas cu gândul la câteva piese de mobilier ce transgresează nu doar vremurile și modele, ci și granițele designului, deschizând teritorii senzoriale neașteptate, în care imaginația, tehnologia și tradiția întâlnesc arta.

O îmbrățișare

Fotoliul Hug de la Giorgetti, creat de designerul Rossella Pugliatti, ne-a impresionat cel mai mult, pentru că din prima clipă ne-a amintit de Sărutul lui Brâncuși, care probabil așa ar arăta dacă ar fi transpus într-o piesă de mobilier. Compact, dens și totodată grațios – cu adevărat expresia unei îmbrățișări –, fotoliul aduce laolaltă arcuirea perfectă a lemnului masiv de nuc canaletto cu tapițeria moale, din material textil sau piele.

În mișcare

Și cum ar arăta această îmbrățișare dacă i s-ar imprima ritm și mișcare? Răspunsul îl întruchipează fotoliul-balansoar Move, semnat de aceeași Rossella Pugliatti, curburile sofisticate și armonioase ale cadrului din lemn masiv de frasin încorporând deja ideea (și promisiunea) unui plăcut legănat.

O floare

Creat de Andrés Reisinger & Júlia Esqué, fotoliul Hortensia de la moooi e un obiect prin excelență tactil, pe cât de delicat, pe atât de spectaculos, redând pur și simplu frumusețea naturii, precum și nevoia noastră primară de confort. Învăluită într-o mantie bogată de petale, Hortensia „înflorește” în orice tip de amenajare de interior.

Foto: Sebastian Moise

O unduire

Rămânem în regnul vegetal și vă invităm la intensă delectare pe fotoliul Eda-Mame de la B&B Italia (designer Piero Lissoni), inspirat, desigur, de forma bobului de soia. E un obiect suplu, a cărui subtilă unduire urmărește linia corpului uman și care dă relief și perspectivă spațiului.

Un totem

O creație de design absolut memorabilă, seria Up de la B&B Italia, semnată de Gaetano Pesce în 1969, revine în haine noi, pentru a celebra 50 de ani de la original. Dungile bej/verde petrol pun în evidență compoziția expresivă și senzuală a obiectului ce aduce un elogiu feminității, trimițând la reprezentările antice ale zeităților fertilității, ca și la limbajul pop art.

O scoică

Creat în anii ‘50 de celebrul arhitect și designer Giovanni „Gio” Ponti (1891-1979), în urma călătoriilor sale prin America de Sud, modelul D.154.2 de la Molteni & C e expresia supremă a eleganței organice, dar și a confortului, datorită formei rotunjite, generoase, ca de cochilie, ce îmbie la relaxare și visare. E de înțeles de ce a fost premiat în 2016 în cadrul Wallpaper Design Awards.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0