fbpx

Igloo media anunţă lansarea albumului foto “Mândrie şi Beton”

Joi, 31 octombrie, ora 17:30 vă invităm la evenimentul de lansare a albumului foto “Mândrie şi Beton” semnat de fotograful Petruţ Călinescu şi publicat la editura igloo media. Evenimentul va avea loc în cadrul seriei Joia din Portic cu sprijinul OAR Bucureşti la sediul din str. Academiei, nr. 18 – 20.

Igloo media anunţă lansarea albumului foto “Mândrie şi Beton”

„Mândrie şi Beton” este un proiect despre transformările recente petrecute în satele tradiţionale din România, în mod special în cele din Ţara Oaşului şi Maramureş, în urma plecării oamenilor la muncă în străinătate. Fotograful Petruţ Călinescu împreună cu Ioana Hodoiu, jurnalist, au documentat acest fenomen în perioada 2010-2013, atât în ţară, cât şi în Franţa.

Vile de beton au crescut în bătătura caselor de lemn cu pridvor şi brâuri pictate manual, iar bătrânii rămaşi acasă s-au transformat peste noapte în diriginţi de şantier. O prăpastie s-a căscat între deja două generaţii care trăiesc printre străini. Cei care au luptat din greu să-şi facă un rost „afară” visează să se întoarcă într-o zi acasă. Copiii lor visează să rupă “blestemul betonului” care îi obligă, conform tradiţiei, să-şi bage banii câştigaţi din greu în case cu multe etaje, în satele natale.

După o documentare de trei ani, mai multe expoziţii foto (Bucureşti, Cluj, Negreşti-Oaş) şi un webdocumentar, povestea de succes a celor plecaţi la muncă în străinătate apare şi pe hârtie. Albumul Mândrie şi Beton, editat la igloo media, este tipărit cu sprijinul a 260 de cititori, care au crezut în proiect şi au cumpărat albumul în avans, strângându-se astfel banii necesari tiparului.

Albumul poate fi comandat online pe site-ul www.igloo.ro sau www.mandriesibeton.ro

Igloo media anunţă lansarea albumului foto “Mândrie şi Beton”

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0