fbpx

Igloo media prezintă Birouri din România 2

Clădirile de birouri sunt cu siguranţă un semn al lumii contemporane, o realitate tot mai prezentă în oraşele din marile ţări ale lumii. România nu face excepţie, dinamica din acest sector în ultima perioadă fiind una remarcabilă. De la lansarea primului album Birouri din România şi până astăzi numărul de proiecte dedicate acestui program arhitectural a crescut considerabil.

Igloo media prezintă Birouri din România 2

Cele 15 proiecte prezentate în cel de-al doilea album dedicat birourilor reprezintă o selecţie a celor mai noi clădiri construite în România care se remarcă prin calitatea arhitecturii, multe dintre ele fiind premiate la competiţiile locale şi naţionale de specialitate. Lucrările expuse în albumul Birouri din România 2 sunt construcţii arhitecturale de anvergură, care devin adesea prezenţe urbane puternice şi a căror imagine influenţează atât zona în care sunt inserate, cât şi utilizatorii ei. Unul dintre criteriile care au stat la baza selecţiei celor 15 proiecte îl reprezintă capacitatea acestora de a răspunde corect, adeseori chiar inovativ, la provocările funcţiunii şi contextului urban. Încă nişte excepţii în peisajul construit general, aceste clădiri creează o imagine dinamică a programului, în special din punct de vedere tipologic.

În interiorul albumului se regăsesc pe de o parte blocurile-turn, devenite în scurt timp repere ale oraşului, cum sunt City Gate, Eurotower sau Crystal Tower, iar pe de altă parte dezvoltări mari pe orizontală, încă puţin întâlnite la noi, precum Swan Park sau Petrom City. Există apoi proiectele care punctează anumite intersecţii urbane importante din Bucureşti: Olympia Tower domină acum zona Pieţei Muncii, Centrul Golden Blitz completează într-un mod elegant aglomerata intersecţie Răzoare, iar Banca Transilvania propune o siluetă îndrăzneaţă în imediata apropiere a aeroportului Băneasa şi a unei artere vitale pentru oraş. Nu în ultimul rând, există clădirile care răspund, formal şi nu numai, unor ţesuturi urbane specifice, stabilind cu acestea un dialog creativ, cum se întâmplă în cazul HQ Victoriei, Victoria Center sau Unirii Factory, o prezenţă originală într-o zonă mai puţin frecventată a capitalei.

Urmărind demersul de promovare a soluţiilor valoroase în arhitectura locală am selectat pentru acest album şi proiecte care se remarcă printr-o arhitectură sustenabilă, precum Swan Office&Technology Park care deţine un sistem de management al clădirii care monitorizează permanent consumul energetic sau Crystal Tower, care utilizează în premieră pe plan local faţada “double-skin”, fiind declarată “Proiectul Verde al Anului” de către Romanian Green Building Council.

Din sumar: Anin • Jeronim • Fitilidis &Partner: Petrom CityWestfourth, Architecture: City Gate, Artline: Centrul Golden Blitz, igloo architecture: HQ Victoriei, PZP Arhitectura: Victoria Center, DSBA: EuroTower, Adrian Spirescu: Crystal Tower, Studio 10M: Swan Office&Technology Park, PZP Arhitectura: Olympia Tower, DSBA: Unirii Factory, Imoplan: Imobil de birouri Clucerului, Westfourth Architecture: Complex Sema Parc, DSBA: Banca Transilvania, Tecon: Imobil de birouri Robescu, Imoplan: Imobil de birouri Gheţarilor

Igloo media prezintă Birouri din România 2

Igloo media prezintă Birouri din România 2

Igloo media prezintă Birouri din România 2

Evenimentul de lansare a albumului Birouri din România 2 va avea loc într-un cadru informal, la restaurant Sole, situat la etajul 15 al clădirii Crystal Tower. Evenimentul este susţinut de BASF.

Comandă albumul până pe 25 iulie şi beneficiezi de o reducere de 20%. În plus, prin tragere la sorţi ai şansa să câştigi sticlele de vin Rose Avincis, perfecte pentru serile călduroase din această vară.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0