fbpx

igloo prezintă: expoziția „FAR | 12 Fotografi de Arhitectură din România”

1-11 noiembrie 2018, ARCUB Gabroveni

igloomedia organizează expoziția F A R | 12 Fotografi de Arhitectură din România, ce se desfășoară în perioada 1-11 noiembrie la ARCUB Gabroveni (Lipscani 84-90) și surprinde creația a 12 fotografi de la noi și viziunea lor asupra arhitecturii.

Expoziția propune o incursiune generoasă în dimensiunea fotografiei arhitecturale, un domeniu emergent în spațiul românesc. Motivul acestui demers de deschidere către public a fotografiei de arhitectură e întru totul justificat: trăim astăzi, mai mult decât oricând, într-o lume a imaginii și a hedonismului vizual. Clădirile și spațiile proiectate de arhitecți trăiesc la rândul lor prin imagini, iar felul în care ne raportăm la spațiul construit spune ceva și despre propria noastră identitate.

Lucrările expuse redau complexitatea și sensul imaginii arhitecturale și ne ajută să-i înțelegem legitățile de alcătuire. Nu întâmplător, majoritatea fotografilor selectați sunt și arhitecți: Alexandru Crișan, Cosmin Dragomir, Vlad Eftenie, Laurian Ghinițoiu (inclus anul acesta în lista scurtă de la Architectural Photography Awards), Dacian Groza, Radu Malașincu, Andrei Mărgulescu, Ovidiu Micșa, Vlad Pătru, Ștefan Tuchilă, Arthur Țințu și Șerban Bonciocat.

Expoziția va prilejui și apariția albumului 12 Fotografi de Arhitectură din România în colecția igloobooks, care va cuprinde un decupaj relevant din creația fotografilor amintiți, precum și interviuri care întregesc profilul inconfundabil al fiecărui fotograf în parte. Albumul conține, de asemenea, texte teoretice semnate de Augustin Ioan, Iosif Király și Dorin Ștefan, iar prefața îi aparține lui Françoise Pamfil.

Te invităm și la 2 conferințe în cadrul expoziției (participarea este gratuită, cu înscriere la iuliana.dumitru@igloo.ro):

  • vineri, 2 noiembrie, ora 18:00, Vlad Eftenie, lect. dr. arh. la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, va susține o conferință despre fotografia de arhitectură, la care sunt așteptați toți cei pasionați de fotografie, dar și cei care abia descoperă domeniul
  • luni, 5 noiembrie, ora 18:00, Andrei Mărgulescu, asist. dr. arh. la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, va susține conferința Povești de oraș, inspirată de proiectul său omonim, de explorare a periferiilor Bucureștiului.

Pe parcursul expoziției, vizitatorii vor putea vota fotograful preferat, iar igloo va oferi, prin tragere la sorți, 12 albume 12 Fotografi de arhitectură din România și 17 reviste igloo (cel mai recent număr, #186, dedicat kitsch-ului în arhitectură și care marchează aniversarea igloo 17 ani).

Program de vizitare
Luni-Vineri: 14-20
Sâmbătă-Duminică: 12-20

♦ ♦ ♦

Parteneri instituționali: Ordinul Arhitecților din România, ARCUB
Eveniment susținut de Samsung România
Sponsori: Alukönigstahl, Concept 22, Decorfloor, Fosta Fabrica, Geplast, Geze,  Grohe, Gustav LivingPinum, Sensio
Eveniment văzut de Radio Guerrilla
Parteneri: Therme București, Fundația Calea Victoriei, Ubikubi, cărturești, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Națională de Arte, Asociația MAIE
Parteneri media: RFI România, Banchiza Urbană, dizainăr.ro, The Institute, Arhitext, Zeppelin, feeder.ro, Phoenix Media, DESIGNIST

Pentru mai multe informații, urmăriți-ne pe pagina noastră de facebook și pe pagina evenimentului.

far-visual-expo

fb_event_cover_eftenie

fb_event_cover_margulescu

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0