fbpx

#igloojoi îți aduce „Mansarde din România” la un preț special

Dincolo de farmecul şi frumuseţea dată de geometria unghiurior şi a planurilor înclinate, mansarda este un spaţiu interior aparte, a cărui amenajare necesită multă creativitate şi ingeniozitate din partea arhitectului. Dificultatea constă în a găsi un discurs stilistic care îmbine simbolistica specifică unui astfel de loc (boem, romantic, invitând la reverie) cu dimensiunea tehnică, a mansardei ca spaţiu care trebuie organizat pentru a îndeplini multiple funcţiuni – de la locuinţă, la bibliotecă sau spaţiu de lectură, de creaţie, ori de lucru.

În paginile albumului Mansarde din România din colecția igloobest, primul dedicat spaţiilor de mansarde, am selectat 17 astfel de exemple, care se deosebesc prin concepte creative şi îndrăzneţe şi care valorifică din plin lumina din spaţiu.

b_mans1
„Spațiul de sub acoperiș este în general mai spectaculos decât ceea ce se găsește între pereții perfect verticali, atât datorită unghiurilor și îmbinărilor de planuri, cât și structurilor de susținere aparente. O altă caracteristică demnă de menționat este lumina din spațiu. Aici, datorită unghiurilor ferestrelor, lumina, filtrată de lucarne sau ferestre oblice, cade mereu altfel decât într-o cameră obișnuită. Poate este și acesta un motiv, alături de istoria lor de spații boeme și de aparentă iraționalitate  spațiului, pentru care mansardele poartă încă o genă și se bucură de o reputație romantică.” — Bruno Andreşoiu, în prefaţa albumului

Din cuprins:

Point Theatre, LAMA Arhitectura
Proiectul Point Theatre obține unitate prin fragmentare, iar man­sar­­da – locul special al sălii de spec­tacol – surprinde toc­­mai prin onestitatea exprimării materialelor, struc­tu­rilor și instalațiilor. Filtre subtile spațiale, semi-trans­­parente, cărora li se adaugă jocurile de lumini și um­­bre oferă un caracter urban. Acesta e excelent definit în cadrul unui proiect de teatru neconven­ți­o­nal.

point_mansarda_05

Mansarda R. (Mansarda Casei Cămărășescu), Prodid
Una dintre caracteristicile clădirilor făcute de arhitectul Paul Smărăndescu este acoperișul amplu și podurile înalte având alcătuirea de șarpantă marcată orizontal de serii de clești care țin împreună căpriorii. Elemente de lemn care creează o rețea spațială survin la nivele orizontale diferite și au ca măsură camerele de sub acestea. Casa Cămărășescu nu face excepție de la regulă. Mansarda este configurată în trei zone distincte, definite de platforme la cote diferite, pe care arhitectul Șerban Sturdza împreună cu Adela Vîrgolici le-au personalizat ambiental. Podul, transformat într-o mare cameră multipartită, devine un fel de „casă în casă”.

mansarda-casa-camarasescu-andrei-margulescu

Mansarda S. (Simbio) SYAA
Într-o strânsă colaborare cu cele două beneficiare, echipa SYAA s-a ocupat de restaurarea unei șarmante case bucureștene de la începutul secolului XX, aflată pe strada Negustori. Rezultatul se numește Simbio, un restaurant unde se poate merge la brunch în compania prietenilor sau lucra în liniște. Ca în oricare alt fost pod respectabil, în mansarda Simbio existau elemente structurale valoroase care au fost conservate și transformate în puncte forte ale amenajării: șarpanta din lemn, luminatorul îndreptat spre parter sau pereții din cărămidă.

simbio

Mansarda B.P., b.a.u. & Planwerk
Situat într-o clădire istorică din centrul Clujului, sediul birourilor Planwerk și b.a.u. coexistă cu singurul restaurant canadian din oraș, “Off the Wall”, dar și cu o mansardă a locuirii. Spiritul minimalist domină întreaga amenajare, care nu se ferește de tonurile calde, curate (lemnul natur, albul pereților și al mobilierului) și nici de întâlnirea cu detalii coloristice ludice.planwerk-dacian-groza

Sumar
Corvin Cristian – Mansarda 3R I LAMA Arhitectura – Mansarda I. Prodid – Mansarda M.  I SYAA – Mansarda  S. I Ideogram Studio – Mansarda C. I Ezzo Design – Mansarda X3 I Ionuț Martin – Mansarda D. I Archaeus – Mansarda B.T., Design Squad – Mansarda N. I b.a.u., Planwerk – Mansarda B.P. I Prodid – Mansarda O. I SYAA – Mansarda S.M. I Ion Popușoi, Bogdan Preda – Loft B. I LAMA  Arhitectura – Mansarda T.P. I Prodid, Mansarda R. I Atelier MASS – Mansarda P. I SYAA – Mansarda T.

_igloojoi_mansarde-05

[button color=”white” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”samewindow” url=”https://www.igloo.ro/produs/mansarde-din-romania/”]comandă la un preț special[/button]

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0