fbpx

igloomedia lansează albumul Anualei de Arhitectură Bucureşti 2009

În perioada 14-28 mai 2009, Filiala Teritorială Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România în colaborare cu igloomedia şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) au organizat cea de-a şaptea ediţie a Anualei de Arhitectură Bucureşti.

 

Anuala de Arhitectură Bucureşti aduce în atenţia publicului cele mai bune proiecte ale comunităţii de arhitecţi bucureşteni din anul precedent şi propune o serie de activităţi culturale pe teme de arhitectură deschise publicului larg.

Albumul Anualei de Arhitectură, aflat la rândul său la cea de-a 7-a ediţie în 2009, cuprinde retrospectiva completă a tuturor lucrărilor prezentate în cadrul competiţiei Anualei, în fiecare din cele şapte secţiuni:

Arhitectură, Amenajări şi design interior, Studii şi proiecte nerealizate, Proiecte de Diplomă, Restaurare şi Reabilitare, Fotografie de Arhitectură şi Carte de Arhitectură.

Ca manifestare de breaslă, Anuala de Arhitectură Bucureşti urmăreşte să furnizeze o platformă de promovare a arhitecturii autohtone de calitate, impunând şi spriinind un set coerent de standarde estetice şi calitative.

În deplină concordanţă cu misiunea declarată a Anualei de Arhitectură Bucureşti, albumul publicat de igloomedia reprezintă o unealtă indidspensabilă în familiarizarea publicului bucureştean cu lucrările arhitecţilor responsabili de dezvoltarea arhitecturală şi urbanistică a oraşului.

Dincolo de a constitui o retrospectivă detaşată a activităţii comunităţii de arhitecţi bucureşteni din perioada 2008-2009, pentru arhitecţi, entreprenori sau pasionaţii de arhitectură, albumul Anualei îşi propune să furnizeze un instrument adecvat pentru evaluarea stării curente a pieţei de arhitectură din România şi a evoluţiei acesteia.

“An de an, albumul Anualei mă surprinde cumva. Poate că e detaşarea de Anuala de Arhitectură, poate pentru că mai trece puţin timp înainte să arunci din nou o privire lucrărilor. Albumul priveşte la rece ce au făcut arhitecţii români într-un an de zile. Şi de fiecare dată, mă găsesc întrebându-mă dacă poate fi vreodată fidelă această privelişte generală asupra arhitecturii bucureştene – oare asta e? atât se crează? E bine sau e rău? E mai bine măcar ca anul trecut? În fiecare an, aştept albumul Anualei pentru o confirmare a unei evoluţii reale… Cert este că, reală sau nu evoluţia, mi se pare indispensabilă retrospectiva” declară Bruno Andreşoiu, Director igloomedia.

Albumul Anualei de Arhitectură Bucureşti 2009 va fi disponibil în librăriile din Bucureşti şi din ţară începând cu data de 10 august.

Editura igloomedia a fost înfiinţată în 2001. În prezent, ea este una dintre puţinele companii editoriale din ţară specializate în publicarea carţilor de arhitectură, design interior şi patrimoniu.

igloomedia numără în prezent şapte serii editoriale, pe care le diversifică de la an la an: igloopatrimoniu, igloobest, igloopocket, iglooprofil, iglooguide, Arhitecturi văzute prin igloo, şi iglooart. Cel mai cunoscut produs al editurii este revista lunară igloohabitat&arhitectură, situată la interferenţa unor interese dintre cele mai variate: arhitectură, design, patrimoniu, cultură urbană şi artă contemporană.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0