fbpx

igloomedia prezintă serii limitate de albume de colecţie cu autograf Dorin Stefan. Carte de Bucate de Arhitectură şi Liviu Ciulei. Cu gândiri şi cu imagini


Începând cu 13 iulie 2009, igloomedia oferă publicului serii limitate de albume de colecţie cu semnatura autorului. Primele albume personalizate sunt Liviu Ciulei. Cu gândiri şi cu imagini şi Dorin Ştefan. Carte de bucate de arhitectură, ambele apărute în colecţia iglooprofil.

Seria iglooprofil a fost concepută ca un omagiu adus creaţiei unor personalităţi din domeniul arhitecturii contemporane din ţară şi de peste hotare. Monografiile iglooprofil prezintă deopotrivă opera unor mari arhitecţi şi culisele creaţiei acestora.

“Mi-am dorit de la bun început ca această colecţie să nu se limiteze la prezentarea unor proiecte izolate din portofolii de marcă din domeniul arhitecturii. iglooprofil a fost pentru noi un prilej de a investiga procesul de creaţie din spatele operei unor arhitecţi pentru care nutrim o apreciere specială. Aceste două albume au fost o ocazie minunată de a lucra alături de Dorin Ştefan şi Liviu Ciulei şi de a înţelege cum gândeşte, ce apreciază şi cum creează fiecare dintre ei” a declarat Bruno Andreşoiu, director igloomedia.

Ideea de a oferi serii limitate de albume de colecţie cu autograf vine în continuarea demersului iniţiat prin colecţia iglooprofil – valorificare reală a creaţiei unor nume importante din arhitectura românească – prof. arh. Dorin Ştefan şi cunoscutul om de teatru, cineast, dar şi – cum puţini ştiu – arhitect Liviu Ciulei.

“Intenţia noastră este să oferim şi publicului cititor această apropiere de cei pe care îi apreciază – o serie limitată de albume personalizate, care poartă, la propriu, semnătura creatorului” a continuat dl. Andreşoiu.

Liviu Ciulei. Cu gåndiri şi cu imagini este cea de-a doua apariţie din colecţia iglooprofil. Albumul documentează una din cele mai interesante cariere din domeniul teatrului şi filmului romånesc: activitatea de scenograf, regizor de teatru şi film şi arhitect a d-lui Liviu Ciulei, pe parcursul a peste 60 de ani.

O carieră iconică de peste jumătate de veac se desfăşoară în peste 300 de pagini cu o ţinută grafică ireproşabilă semnata Dinu Dumbrăvician, material ilustrativ în cea mai mare parte color (din arhiva personală a dlui Ciulei) şi texte-comentarii semnate de Liviu Ciulei şi colaboratorul său de o viaţă, Mihai Lupu.

Dorin Ştefan. Carte de bucate de arhitectură, cel de-al treilea album din seria iglooprofil aduce în atenţia publicului biroul de arhitectură DSBA, înfiinţat în 1990 la Bucureşti de către profesorul arhitect Dorin Ştefan. Succesul şi faima de care biroul se bucură în prezent se datorează nu atât numărului mare de proiecte, cât deschiderii către inovaţie şi experiment. Dovadă şi conceptul inedit al albumului – arhitectura ca artă culinară şi arhitectul ca bucătar rafinat – prin care vor fi dezvăluite secretele, procesele complexe şi “condimentele” din spatele fiecărui proiect de arhitectură.

Vor fi puse în vânzare 50 de exemplare cu autograf din fiecare titlu. Albumele vor fi disponibile exclusiv de pe site-ul igloo – www.igloo.ro , începând cu data de 14 august 2009.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0