fbpx

igloomedia prezintă un nou album: Hoteluri din România

Editura igloomedia a lansat în luna mai cel de-al cincilea album din seria igloobest – Hoteluri din România, o selecţie de 13 hoteluri din oraşe importante ale tării, a căror amenajare poartă semnătura unor arhitecţi sau designeri de succes. Publicaţia se adresează atât călătorilor cu stil, ce îşi doresc experienţe personalizate, cât şi celor pasionaţi de design, interesaţi să descopere proiecte recente, valoroase.

După albumele dedicate caselor, interioarelor de locuinţe şi imobilelor de birouri, am ales să abordăm tema arhitecturii hoteliere, într-un moment în care personalizarea şi abordările personalizate îşi fac loc, din ce în ce mai mult, în acest domeniu.

La prima vedere, turismul local pare a fi dominat de pensiuni şi hoteluri realizate din interes economic imediat, fie copiind inadecvat anumite modele, fie afişând un kitsch strident. De-a lungul ultimilor ani, am descoperit însă şi o serie de proiecte de calitate, multe dintre ele la nivelul arhitecturii turistice internaţionale. Şi, cum miza seriei igloobest, a fost, încă de la prima apariţie, de a arăta faţa „bună” a arhitecturii locale, ele au fost adunate în acest album.

Selectia noastră poate părea la prima vedere eterogenă, dar ceea ce uneşte toate aceste proiecte este tocmai preocuparea pentru confort şi într-un sens vizual, estetic, nu doar fizic. De la “reprezentante” ale unor prestigioase lanţuri hoteliere internaţionale şi până la boutique hotels, sunt proiecte unde arhitecţii şi proprietarii / investitorii şi-au propus să creeze o anumita atmosferă, şi-au dorit să poată spune o poveste pe care călătorul să o transmită mai departe.

Albumul Hoteluri din România (bilingv – română-engleză) este disponibil în librăriile Cărtureşti şi Humanitas din întreaga ţară, precum şi în magazinele din reţeaua CLB (Compania română de librării). De asemenea, el poate fi comandat online, pe site-ul editurii: www.igloo.ro.

Un preview al albumului poate fi accesat la www.issuu.com

Despre igloomedia

Editura igloomedia a fost înfiinţată în 2001 şi este în prezent una dintre puţinele companii editoriale din ţară specializate în publicarea cărţilor de arhitectură, design interior şi patrimoniu. Misiunea sa este ridicarea standardelor culturii vizuale într-o societate care îşi caută încă reperele în domeniul arhitecturii şi al politicilor urbane.

igloomedia este si editorul revistei lunare igloo habitat&arhitectură, situată la interferenţa unor tematici dintre cele mai variate: arhitectură, design, patrimoniu, cultură urbană, artă contemporană.

igloomedia prezintă un nou album: Hoteluri din România

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0