fbpx

IMAGINE TOMORROW

Simetria este legată de structura mentală. Simetricul este respectuos şi respectabil, stabil până la neclintire, cuminte. Eşti ­ sau nu. Frederich (Fritz) Stowasser încerca din răsputeri, pe vremea când era elev în Austria anilor tulburi, dar simetrici, încerca zic, să fie cuminte.

„Un sărman elev care muncește din greu, dar care este de fapt leneș, visător”, nota un profesor.

Asimetric din rădăcină, parţial evreu venit la timp și loc nepotrivit. După război, Fritz a făcut din asimetria sa blazon. A înmulțit apele din nume, s-a înrudit cu pacea și cu ploaia, a devenit cu frenezie barocă Friedensreich Hundertwasser Regentag Dunkelbunt. Pe scurt, Hundertwasser.

Recenta creatură compozită a arătat lumii că mersul în cadență poate dăuna grav sănătății. Că se poate locui într-o casă asimetrică. Ba chiar că, împărțind ploaia cu un vapor, poţi să-i transmiți asimetria ta fondatoare fără a-i împuțina puterea de a traversa oceanele. Dont acte!

Admirând în calmul pandemic pânzele sale față-n față cu cele ale lui Egon Schiele, pe care îl venera, ne putem întreba dacă aparența are importanța pe care i-o acordăm noi astăzi și dacă nu cumva suntem pe cale de-a renunța la pasiuni şi asimetrii.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0