fbpx

Imagini memorabile – obiecte efemere. TRB_BOB

Pandapanda a avut de amenajat cafeneaua 2”. Oamenii cafenelei și cei în treacăt aveau nevoie de o tarabă volantă pentru evenimentele străzii Arthur Verona din timpul Street Delivery 2016.

Materialele tarabei sunt: un cadru metalic de la un birou din PAL recuperat de la un șantier de pe strada Bratului; O umbrelă stricată, recuperată de pe terasa de la CASA_DO; Lemne rămase de la construcția unui dulap pentru terasa de la CASA_DO; Picioarele meselor de la expoziția „Recuperări”, organizată de Zeppelin la Casa Mincu; Blatul a fost construit din picioarele meselor de la expoziția „Recuperări”. Am cumpărat 2 roți și ceva vopsea gri ” – spun cei din echipa PANDAPANDA.

Ansamblul creat este o „mașinărie” grațioasă care își auto-suspednă greutatea sau conferă un plus de plutire păților din care este alcătuită. Un obiect cu efemeralitate spațială aproape suprarealistă care aduce ceva din emoția Yves Tangy ( de exemplu o surprinzătoare suprapunere compozițională cu lucrarea: through birds trhough fire but not through glass așezată pe pânză în 1943). Spuneam la un moment dat, referindu-mă la obiectele create de PANDAPANDA, că există o frumusețe distinctă a obiectului re-alcătuit sau a celui creat din resturi, elemente reciclate sau din părți de la altceva. Evocatul narațiunii precedente a istoriei părților sale determină obiectul nou – sau realcătuirea – să conțină cu mult mai mult decât un ansamblu altfel dezbrăcat de poveste. Faptul că obiectul realcătuit mărturisește în egală măsură un timp și un uz de demult îi conferă acestuia nu doar amprentă ci și tensiune și viitor. Cel mai valoros lucru conferit într-un obiect de părțile recilate, reutilizate și reconferite cu sens este continuitatea: materialele, texturile, imaginile componente nu mai sunt simple suspensii design, sau, decupaje de forme tăcute, ele devin imagini memorabile sau mafinestări ale aminitirilor din obiect. Iată cum un obiect de design efemer conține – nou fiind – amintiri. Anticipăm prin imaginea tarabei Bob care se încumetă să reunească oameni și așteptări o parte din conținutul numărul 175, igloo, anunțându-vă că veți găsi lucruri asemănător de frumoase.

Notă: TRB_BOB sau taraba Bob este unul din cele trei proiecte care au apărut din reciclarea materialor expoziției „Recuperări” organizată de Zeppelin la Casa Mincu. Celelalte proiecte sunt: Ap_GR-DE și STM adică un apartament integral mobilat din elemente reciclate și un ansamblu de mobile pentru o grădiniță realcătuite din diferite recuperări. Toate cele trei proiecte TRB_BOB Ap_GR-DE și STM sunt legate defapt prin materia primă, extrasă dintr-un subsol pe strada Plantelor, loc în care au fost depozitate materialele expozițiilor.

AUTORI: PANDAPANDA Ioana Trușcă, Ion Macarie, Mihaela Butoi, Ștefan Pavăluță, Mihai Barbu, Justin Baroncea
CONSTRUCTOR: PANDAPANDA

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0