fbpx

Imobil în strada Visarion

Proiectul imobilului de birouri compus din trei etaje plus mansardă din strada Visarion a ținut cont, de la început, de anumite elemente care au generat restricții volumetriei generale. Este vorba despre limitările impuse de către vecinătăți (calcane pe două laturi, împărțirea unei curți comune). Astfel, principala provocare a proiectului a fost realizarea celor două fațade: cea principală, către strada Visarion și cea laterală, spre curtea comună.

__g6i2537

Pariul câștigat al proiectului a fost integrarea în spiritul arhitectonic al zonei, purtător al acelui romantism specific începutului de secol XX. Vecinătatea Bisericii Visarion și a Casei Solacolu a influențat reinterpretarea în cheie contemporană a anumitor elemente distinctive.

_g6i2626-copy

Astfel placarea cu cărămidă a fațadei a fost definitorie pentru conturarea personalității clădirii și un omagiu adus cărămizii aparente a Bisericii Visarion. Cât despre proporția feres­trelor „franțuzești”, inspirația a constituit-o Casa Solacolu – trist exemplu de degradare intenționată, fenomen atât de prezent în Bucureștiul ultimilor ani. Accentele metalice ale bovindoului dialo­ghează cu cele ale mansardei, înscriindu-se într-un registru al eleganței contemporane.

_g6i2401-copy

La nivelul străzii a fost conturat un restaurant care se încadrează în specificul stilistic industrial îndulcit de elemente calde, care să rezoneze cu personalitatea clădirii.

_g6i2435-copy

Pizza-barul Animaletto se distinge, în primul rând, prin punerea în valoare a finsajelor existente: cărămidă aparentă, metal, tavane expuse din beton, șapă epoxidică.

Toate acestea au fost completate de mobilierul custom-made, bazat, în principal, pe lemn și metal. La Animaletto, cele două spații – parterul și demisolul – comunică prin intermediul siluetei elegante a unei scări metalice. Parterul este dominat de o masă lungă din lemn masiv, care contribuie la sugerarea unei atmosfere de convivialitate.

_g6i2458-copy

În cazul demisolului, intimitatea se conturează la gura cuptorului de pizza, care comunică atât cu zona meselor, cât și cu barul. Din această perspectivă, utilizarea cahlelor ceramice specifice sobelor de teracotă contribuie din plin la acel plus de căldură care conturează un ambient intim.

_g6i2472-copy

Cromatic, s-a mers pe naturalul materialelor compoziționale, cu accente vegetale ale numeroaselor plante și flori răspândite în întreg spațiul. Trecutul și prezentul se întâlnesc într-o manieră armonioasă în imobilul din strada Visarion, dintr-o perspectivă care onorează istoria țesutului urban, inserând elemente recognoscibile vizitatorului contemporan.

_g6i2484-copy

 

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0